2017: De omzet van AMAZONE steeg naar € 457 miljoen

In het boekjaar 2017 is de omzet van de AMAZONE-groep gestegen. De geconsolideerde omzet steeg tot € 457 miljoen. In de gehele geschiedenis van AMAZONE is de omzet nog nooit zo hoog geweest. In vergelijking met het vorige jaar (€406 miljoen) vond er een omzetgroei plaats van 12,6%.

De vraag naar nieuwe machines is over het complete AMAZONE productieprogramma gelijkmatig gestegen. De omzet van de productgroepen grondbewerking en gewasbescherming ontwikkelden zich het sterkst. Dankzij het hoge exportaandeel van ongeveer 80% was er sprake van aanzienlijke omzetstijgingen in 2017, vooral op de markten in Polen, Roemenië, Oekraïne, Kazachstan, Zuid-Afrika en Wit-Rusland. Tevens werd er een positieve omzetontwikkeling gerealiseerd op de belangrijke afzetmarkten in Duitsland en Oostenrijk. Ook de verkoop in Frankrijk ontwikkelde zich in 2017 boven verwachting goed.

In totaal werkten er in 2017 ongeveer 1.850 medewerkers bij AMAZONE, waarvan 130 leerlingen. Het bedrijf heeft meer dan 7% van de omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. De investeringen in vaste activa bedroegen in 2017 meer dan € 15 miljoen.

Succes door innovatie

Volgens de directeuren van AMAZONE, Christian Dreyer en Dr. Justus Dreyer, bevindt het bedrijf zich op een solide weg naar succes: "Het zeer goede resultaat in 2017 laat zien dat onze innovaties en de toegenomen inzet op vele markten hun vruchten afwerpen. Samen met onze verkooppartners, die wederom uitstekend werk hebben geleverd, bevinden wij ons als specialist in de intelligente landbouw in een zeer goede positie. Wereldwijd wordt naar innovatieve machines en processen gevraagd die niet alleen presteren, maar ook nauwkeuriger werken en nog gebruiksvriendelijker zijn. Daarom bieden wij elke akkerbouwer, veehouder en loonwerker optimale techniek met ons uitgebreide product programma."

De AMAZONE-directeuren Christian Dreyer en Dr. Justus Dreyer houden ook voor 2018 vast aan het doel: „Ontwikkeling van de onderneming met gematigde groei“.

Uitbreiding fabriekslocaties

De belangrijkste gebeurtenis voor de uitbreiding van de AMAZONE-Werke was in augustus 2017, de start van de nieuwbouw op de nieuwe locatie in Bramsche. Op een 24 ha groot terrein bouwt AMAZONE momenteel montagehallen, opslaghallen en een groot kantoorpand met een totale grondoppervlakte van 16.000 m². In de nieuwe hallen wordt in de toekomst de eindmontage van de AMAZONE UX-getrokken veldspuiten uitgevoerd.

In de fabriek in Hude-Altmoorhausen vond in april 2017 de officiële opening plaats van de KTL-lakinstallatie. De installatie, gebouwd op een overdekt oppervlak van ongeveer 8.000 m², is ontworpen voor het verven van 750.000 m² materiaal per jaar.

In het Hongaarse Mosonmagyaróvár, waar AMAZONE in het najaar van 2016 de ploegenproductie van de Firma Vogel & Noot kocht, is de productie van de Cayros-ploegen verder uitgebreid. Hier werd vooral geïnvesteerd in de modernisering van de productiefaciliteiten. Dit wordt in 2018 voortgezet met een investering van meer dan € 1 miljoen in een nieuw bewerkingscentrum.

Dealerdagen en 26 noviteiten op de Agritechnica

Bijzondere evenementen van het afgelopen jaar waren de internationale AMAZONE-dealerdagen bij de fabriek in Hude-Altmoorhausen. Ongeveer 700 dealers en handelaren uit Duitsland en 27 exportlanden maakten gebruik van dit evenement om gedetailleerde informatie te verzamelen over de AMAZONE-innovaties in aanloop naar de Agritechnica 2017.

De Agritechnica 2017, de meest toonaangevende beurs voor landbouwmachines wereldwijd, was voor AMAZONE een groot succes. Hier presenteerde het bedrijf wederom een groot aantal noviteiten, waaronder verschillende compleet nieuwe producttypen. De belangrijkste producten waren de kunstmeststrooier ZG-TS 01, de gewasbeschermingsveldspuiten UF 02 en UX 01, de zaaicombinatie Cataya en Centaya evenals de schijveneg cultivatorcombinatie Ceus.

Bij de grondbewerkingsmachines bleek op de beurs dat AMAZONE met zijn rotorkopeggen, rotorcultivatoren, cultivatoren en ploegen tot de top-leveranciers behoort. Na de aankoop van de ploegenfabriek van Vogel & Noot biedt AMAZONE een zeer uitgebreid ploegenprogramma aan, waaronder een aanbouw wentelploeg met maximaal 8 scharen.

Drie van de AMAZONE-innovaties die op de Agritechnica werden gepresenteerd werden door de noviteitencommisie onderscheiden met een zilveren medaille. Daarmee heeft AMAZONE opnieuw haar positie als een van de meest innovatieve fabrikanten van landbouwmachines bevestigd.

Vooruitzichten

Voor het komende jaar houden de directeuren vast aan de doelstelling: „Ontwikkeling van de onderneming met aangepaste groei” en het voortzetten van het innovatieve leiderschap als kerncompetenties van AMAZONE. Naast het doel om machines te ontwikkelen die tot nog meer precisie en verdere kostenbesparingen leiden, zien ze de verandering in Agriculture 4.0 als een belangrijk thema voor de toekomst. Onder het trefwoord "AMAZONE 4.0" zijn er ontwikkelingen gepland die het digitale netwerk in de landbouw ondersteunen om verdere optimaliseringsmogelijkheden te creëren.

De directeuren schatten de verdere verkoopontwikkelingen voor 2018 positief in: "De laatste maanden van het afgelopen jaar hebben al aangetoond dat het investeringsklimaat in de landbouw positief is. Tegelijkertijd is de belangstelling van onze klanten voor moderne landbouwmachines en onze innovaties zo groot, dat we ook het komende jaar weer op een omzetstijging kunnen rekenen."


Wednesday 7 February 2018
Nieuws
Kamps de Wild presenteert nieuwe …
Kamps de Wild, importeur van CLAAS en AMAZONE, hee…
De nieuwe opbouwzaaimachine Catay…
Nieuwe AMAZONE-opbouwzaaimachine Cataya 4000 Super…
Nieuwbouw Kamps de Wild
Het kenmerkende pand aan de A12 op de Edisonstraat…
AMAZONE CombiDisc
Voor een combinatie met de mechanische opbouwzaaim…
AMATECHNICA 2018
Onder het motto "GO for Innovation" heeft de "Amat…
AMATRON 4
Als noviteit introduceert Amazone met zijn nieuwe …
Nieuwe zaaimachine AD-P 01 Specia…
Nieuwe zaaimachine AD-P 01 Special met QuickLink
2017: De omzet van AMAZONE steeg …
2017: De omzet van AMAZONE steeg naar € 457 miljoe…
Amazone frontaanbouw kunstmeststr…
Amazone frontaanbouw kunstmeststrooier
Amazone stelt nieuwe aanhangertan…
Amazone stelt nieuwe aanhangertank XTender-T voor.