ActiveDrive 8 voor de Maxxum-tractorserie

Nieuwe semi-powershift met acht versnellingen toegevoegd aan de transmissie-opties voor de Maxxum-tractorserie, naast de reeds bestaande semi-powershift met vier snelheden en de CVX

ActiveDrive 8 biedt acht powershift-versnellingen in elk van de drie groepen / Totaal 24 versnellingen vooruit en achteruit / Leverbaar op Maxxum Multicontroller-modellen / Nieuwe transmissiebenamingen, waarbij de bestaande powershift met vier versnellingen is omgedoopt tot ActiveDrive 4 en de CVX tot CVXDrive om een aparte 'branding' te creëren / Andere nieuwe opties zijn onder meer mechanische of elektronische regelventielen

De lancering van de ActiveDrive 8-transmissie betekent dat Case IH Maxxum-tractoren nu kunnen worden geleverd met een nieuwe semi-powershift transmissie met acht powershift-versnellingen in elk van de drie groepen. Deze optie vormt een toevoeging op het bestaande aanbod van transmissie-opties voor Maxxum-tractoren, te weten een semi-powershift met vier versnellingen en een continu variabele transmissie, nu omgedoopt tot respectievelijk ActiveDrive 4 en CVXDrive.

De ActiveDrive 8, leverbaar op Maxxum Multicontroller-modellen, levert in totaal 24 versnellingen vooruit en achteruit. De transmissie bevat een aantal kenmerken die erop gericht zijn de tractor efficiënter te maken en de bestuurder te ontlasten.

Groep een dekt snelheden tot 10,2 km/u en is specifiek bedoeld voor zware trekwerkzaamheden. Voor speciale toepassingen, die zeer lage snelheden vereisen, zoals werkzaamheden met groentegewassen, kan de ActiveDrive 8 ook geleverd worden met extra kruipversnellingen.Groep twee, de belangrijkste groep om te werken, dekt bijna 90% van alle vereisten voor veld-, grasland- en ladertoepassingen. In deze groep kan de tractor zonder enige koppelonderbreking onder volle belasting werken, op snelheden van 1,6-18,1 km/u. Voor ritten over de weg kan de transmissie in groep drie worden gestart, en een functie voor het overslaan van versnellingen maakt het mogelijk om snel door de powershift-versnellingen te schakelen. Dankzij een automatische schakelfunctie kan de tractor worden ingesteld om automatisch hoger te schakelen binnen een groep van acht versnellingen op het land, en binnen alle 16 de versnellingen in de twee hoogste groepen voor ritten op de weg. Er kan een kick-downpedaalfunctie worden gebruikt om de automatische werking van de transmissie te onderbreken en de transmissie in een lagere versnelling te forceren.

Voor de bediening van de transmissie is het koppelingspedaal niet nodig, wat betekent dat deze transmissie geschikt is voor werktaken die veel vermogen vereisen en waar het momentum belangrijk is, bijvoorbeeld cultivatie of maaien met dubbele of driedubbele maaiers. Een echte power shuttle staat ervoor garant dat er geen verlies van aandrijving of tractie is gedurende richtingsveranderingen op hellingen, terwijl een 'rem-tot-koppeling' functie het stoppen vergemakkelijkt en de veiligheid op kruisingen of bij het stapelen van balen met een lader verhoogt. Zowel het schakelen als het pendelen kunnen worden gemoduleerd voor een snellere of tragere reactie, afhankelijk van het werk dat moet worden uitgevoerd.

De Maxxum Multicontroller-modellen maken zowel de tractor als de bestuurder productiever dankzij de unieke Case IH Multicontroller-armleuning en de bijbehorende joystick, die meerdere bedieningsfuncties binnen het handbereik van de bestuurder brengt. Van een bediening van de volledige transmissie via een met de duim bedienbare powershift en powershuttle-regeling tot aan de motortoerentalregeling en de bediening van de elektronische regelventielen, en dit alles binnen handbereik. Deze tractoren kunnen nu met zowel mechanische als elektronische regelventielen worden uitgerust.

Ter gelegenheid van de lancering van de ActiveDrive 8, is de beproefde semi-powershift met vier versnellingen, die op de standaard Maxxum-modellen zit, omgedoopt tot ActiveDrive 4. Met 16 vooruit- en 16 achteruitversnellingen biedt de transmissie een toprijsnelheid van 40 km/u.

De Case IH CVXDrive transmissie is de derde optie die beschikbaar is voor de Maxxum-serie, en kan worden geleverd op modellen van 116-145 pk. Deze transmissie rijdt traploos tot aan 50 km/u en kan worden geprogrammeerd om op een vast ingestelde vooruitsnelheid of motortoerental te werken, voor maximale efficiëntie.

Ter gelegenheid van de herziening van de Maxxum-serie wordt ook een nieuw topmodel gelanceerd, de 175 pk (max) zes-cilinder Maxxum 150 CVX. Zowel de zes-cilinder Maxxum 150 Multicontroller als de Maxxum 150 CVX zijn vanaf het derde kwartaal van 2018 volledig leverbaar. Met deze tractor biedt Case IH de lichtste, kleinste tractor op de markt die over een zes-cilinder motor met een dergelijk uitgangsvermogen beschikt. Maxxum-tractoren worden aangedreven door de 4,5-liter vier-cilinder en 6,7-liter zes-cilinder motoren met turbocompressor en intercooler van FPT Industrial. Deze motoren voldoen aan de emissievoorschriften van Stage IV dankzij het Hi-eSCR selectieve katalytische reductiesysteem.


Wednesday 6 December 2017
Nieuws
Case IH ontvangt diverse ondersch…
Case IH ontvangt diverse onderscheidingen voor inn…
Case IH Maxxum 145 Multicontrolle…
Case IH Maxxum 145 Multicontroller zuinigste 4-cil…
De meest economische in zijn klas…
De meest economische in zijn klasse: Steyr 4145 Pr…
De Steyr-Terrus-familie groeit ve…
De Steyr-Terrus-familie groeit verder.
De Puma X tractorserie breidt uit…
Er is een nieuwe specificatie beschikbaar voor de …
ActiveDrive 8,Nieuwe semi-powersh…
Nieuwe semi-powershift met acht versnellingen toeg…
Wijzigingen in het management bij…
Wijzigingen in het management bij Case IH & STEYR
The link between farmer and field…
The link between farmer and fielddata
De nieuwe Case-IH Quadtrac CVX
De nieuwe Quadtrac CVX introduceert de hoge bedrij…
Speciale editie Puma 175 CVX
Speciale editie Puma 175 CVX voor de 175e verjaard…
Case IH Nieuwe LB434XL grote vier…
Case IH Nieuwe LB434XL grote vierkante balenpersen…
Case IH viert 175-jarig bestaan v…
Het Europese debuut van het Magnum-concept zonder …
STEYR Waarop u al 70 jaar kunt ve…
STEYR Waarop u al 70 jaar kunt vertrouwen
In 2017 viert Case IH 175 jaar al…
Case IH, wereldleider op het gebied van landbouwma…
De nieuwe Case-IH Quantum klaar v…
De nieuwe Case-IH Quantum klaar voor uitstekende p…
De nieuwe Case-IH Farmall C serie
De nieuwe Case-IH Farmall C serie
De STEYR S-Tech systemen krijgen …
S-Guide spoorgeleiding: „S-Turn“ functie voor auto…
Autonome tractor van Case IH slee…
Prijs uitgereikt door SIMA / Erkenning voor Autono…
Case IH wint de titel ‘Tractor of…
Juryleden prijzen het op de behoeften van Europese…
Case IH-premières van conceptvoer…
Case IH onthult vandaag op de Farm Progress Show i…
Hier is de nieuwe Case IH LUXXUM
De nieuwe Case IH Luxxum is een heus wonder van ve…
De nieuwe Steyr Multi - De perfec…
De gloednieuwe Multi van STEYR is de meest innovat…
STEYR Profi-serie Efficiëntie en …
De 14 modellen van de nieuwe STEYR Profi-serie tre…
Steyr Efficiënte oplossingen – he…
Een hoge mate van betrouwbaarheid, uitmuntend comf…
CVT jubileum gaat naar Karinthië
In het begin van mei 2016, de oplevering van de 40…
Case IH introduceert “Out in the …
Case IH heeft de eerste aflevering van zijn nieuwe…
Het voorkomen van diefstal met CA…
De AFS Connect 2.0 telematica-systeem beschermt uw…
60ste Case-IH geleverd aan Sprang…
Het gaat hierbij om de Case-IH Puma 240 CVX LIMITE…
Case-IH and STEYR onderscheiden z…
Internationale Beurs voor Landbouw, Veeteelt, Tuin…
CASE IH OPTUM CVX
Meer vermogen en dicht bij ‘Puma afmetingen’ is wa…
Case IH Magnum Rowtrac
Door het combineren van de indivduele voordelen va…
Case IH Precisietechniek
Dankzij een samenwerking met het Amerikaanse Preci…
Nieuw AFS™ RTK-plus-netwerk
Nieuw AFS™ Case-IH RTK-plus - netwerk - absolute n…