Case IH-premières van conceptvoertuigen

Case IH-premières van conceptvoertuigen op de Farm Progress Show

De autonome tractor geeft een glimp van de toekomst van precisielandbouw

Case IH onthult vandaag op de Farm Progress Show in Boone, Iowa een autonoom conceptvoertuig. Het conceptvoertuig is een breedspoortractor zonder cabine van Case IH, die autonoom kan werken met diverse werktuigen.

"Op veel plaatsen in de wereld is het vinden van bekwame werkkrachten tijdens het piekseizoen een constante uitdaging voor onze klanten", zegt Case IH Brand President Andreas Klauser. "Terwijl wij tegenwoordig een automatisch stuursysteem en telematica op onze voertuigen aanbieden voor extern management van landbouwmachines en medewerkers, demonstreert dit autonoom tractorconcept hoe onze klanten en hun medewerkers op afstand rechtstreeks hun machines kunnen bewaken en bedienen. Deze technologie biedt onze klanten een grotere operationele efficiëntie voor diverse taken zoals bodemwerkzaamheden, planten, sproeien en oogsten."

Klauser vertelt dat het concept is gecreëerd om de technologie te beoordelen en feedback van de klant te verzamelen met betrekking tot hun interesse en behoeften voor toekomstige autonome producten voor bepaalde werkzaamheden.

"Het is zeer spannend voor ons om de mogelijkheden te ontdekken die deze technologie bieden aan onze klanten. Wij kijken dan ook erg uit naar hun reacties met betrekking tot dit concept en hoe het hun kan helpen nieuwe productie-efficiënties te realiseren," zegt Klauser.

Case IH en de innovatiegroep van CNH Industrial baseert het autonome tractorconcept zonder cabine op een bestaande Case IH Magnum-tractor met nieuwe vormgeving. Het voertuig is gebouwd voor een volledige interactieve interface om op afstand vooraf geprogrammeerde werkzaamheden mogelijk te maken. Het systeem houdt automatisch rekening met de breedte van het werktuig en zet, afhankelijk van het terrein, de obstructies en andere machines op hetzelfde veld het meeste efficiënte pad uit. De operator kan op afstand toezicht houden en de paden aanpassen via de interface van een desktopcomputer of portable tablet.

Met behulp van de radar, lidar (light imaging, detection, and ranging) en boordvideocamera's, kan het voertuig op zijn pad vaste of bewegende obstakels detecteren en stopt automatisch totdat de operator, geïnformeerd door audio en visuele alarmen, een nieuw pad toewijst. Het voertuig stopt ook onmiddellijk als het GPS-signaal of de positiegegevens verloren gaan of als de stopknop handmatig wordt ingedrukt. De machinetaken kunnen in realtime worden aangepast met een externe interface of automatische weerwaarschuwingen.

AFS Global Product Marketing Manager, Rob Zemenchik vertelt dat autonome tractorwerkzaamheden de nieuwste geleidingssystemen, telemetrie, gegevensuitwisseling en landbouwkundigmanagement samenbrengen om landbouwers meer controle-, bewakingsmogelijkheden en kostenbesparingen te bieden.

"Een landbouwer kan de activiteiten van meerdere machines via de interface van een portable tablet in de gaten houden, terwijl hij andere taken kan uitvoeren of zelfs een ander voertuig kan bedienen," zegt Zemenchik. "Meerdere autonome tractoren kunnen als één machinepark werken of tegelijkertijd in meerdere sub-machineparken die aan afzonderlijke velden zijn toegewezen, waarbij iedere toegewezen machine met vooraf geprogrammeerde kaarten en voorschriften werkt. Zo kunt u een tractor bijvoorbeeld een cultivator laten trekken die nauw gevolgd wordt door een andere die een zaaimachine bediend. De mogelijkheden voor efficiëntie zijn aanzienlijk."

Alhoewel het autonome voertuig slechts als conceptvoertuig wordt beschouwd, zegt Zemenchik dat de technologie net zo goed zou werken in een standaard tractor met cabine, waar het gebruik kan maken van realtime weergegevens en satellietgegevens om zo verschillende toepassing zo optimaal mogelijk uit te voeren zoals meststoffen, herbiciden of fungiciden.

"Deze verbeteringen zijn echt interessant voor onze klanten als het weer een belangrijke rol speelt," zegt Zemenchik. "Omdat als het bijvoorbeeld gaat regen op een veld, de tractor automatisch stopt met de werkzaamheden waarmee hij bezig is en naar een ander veld gaat waar het droog is om hierop dan verder te werken, vooropgesteld dat de tractor dat veld kan bereiken via private wegen."

Voor het onthullen van het concept, presenteerden de leidinggevenden van het bedrijf een videodemonstratie van de bodem- en plantwerkzaamheden van de tractor op het land in het zuidoosten van de VS, eerder deze zomer.

CNH Industrial werkt samen met haar gevestigde technologische provider Autonomous Solutions Incorporated, ASI, een in Utah gevestigd bedrijf dat marktleider is in autonome off-road-oplossingen, bij de ontwikkeling van dit autonome technologische concept.

Bijschrift: Alhoewel het autonome conceptvoertuig ontwikkeld was in de vorm van een tractor zonder cabine, vertelden de leidinggevende personen van Case IH dat maaidorsers of andere apparatuur met dezelfde technologie kunnen werken.

Om een video te bekijken over de details van de mogelijkheden van de concepttractor, zie het Case IH YouTube-kanaal: Case IH BENLUX. Neem voor meer informatie over Case IH-apparatuur, contact op met uw lokale Case IH dealer of bezoek:CaseIH.com


Wednesday 31 August 2016
Nieuws
Case IH ontvangt diverse ondersch…
Case IH ontvangt diverse onderscheidingen voor inn…
Case IH Maxxum 145 Multicontrolle…
Case IH Maxxum 145 Multicontroller zuinigste 4-cil…
De meest economische in zijn klas…
De meest economische in zijn klasse: Steyr 4145 Pr…
De Steyr-Terrus-familie groeit ve…
De Steyr-Terrus-familie groeit verder.
De Puma X tractorserie breidt uit…
Er is een nieuwe specificatie beschikbaar voor de …
ActiveDrive 8,Nieuwe semi-powersh…
Nieuwe semi-powershift met acht versnellingen toeg…
Wijzigingen in het management bij…
Wijzigingen in het management bij Case IH & STEYR
The link between farmer and field…
The link between farmer and fielddata
De nieuwe Case-IH Quadtrac CVX
De nieuwe Quadtrac CVX introduceert de hoge bedrij…
Speciale editie Puma 175 CVX
Speciale editie Puma 175 CVX voor de 175e verjaard…
Case IH Nieuwe LB434XL grote vier…
Case IH Nieuwe LB434XL grote vierkante balenpersen…
Case IH viert 175-jarig bestaan v…
Het Europese debuut van het Magnum-concept zonder …
STEYR Waarop u al 70 jaar kunt ve…
STEYR Waarop u al 70 jaar kunt vertrouwen
In 2017 viert Case IH 175 jaar al…
Case IH, wereldleider op het gebied van landbouwma…
De nieuwe Case-IH Quantum klaar v…
De nieuwe Case-IH Quantum klaar voor uitstekende p…
De nieuwe Case-IH Farmall C serie
De nieuwe Case-IH Farmall C serie
De STEYR S-Tech systemen krijgen …
S-Guide spoorgeleiding: „S-Turn“ functie voor auto…
Autonome tractor van Case IH slee…
Prijs uitgereikt door SIMA / Erkenning voor Autono…
Case IH wint de titel ‘Tractor of…
Juryleden prijzen het op de behoeften van Europese…
Case IH-premières van conceptvoer…
Case IH onthult vandaag op de Farm Progress Show i…
Hier is de nieuwe Case IH LUXXUM
De nieuwe Case IH Luxxum is een heus wonder van ve…
De nieuwe Steyr Multi - De perfec…
De gloednieuwe Multi van STEYR is de meest innovat…
STEYR Profi-serie Efficiëntie en …
De 14 modellen van de nieuwe STEYR Profi-serie tre…
Steyr Efficiënte oplossingen – he…
Een hoge mate van betrouwbaarheid, uitmuntend comf…
CVT jubileum gaat naar Karinthië
In het begin van mei 2016, de oplevering van de 40…
Case IH introduceert “Out in the …
Case IH heeft de eerste aflevering van zijn nieuwe…
Het voorkomen van diefstal met CA…
De AFS Connect 2.0 telematica-systeem beschermt uw…
60ste Case-IH geleverd aan Sprang…
Het gaat hierbij om de Case-IH Puma 240 CVX LIMITE…
Case-IH and STEYR onderscheiden z…
Internationale Beurs voor Landbouw, Veeteelt, Tuin…
CASE IH OPTUM CVX
Meer vermogen en dicht bij ‘Puma afmetingen’ is wa…
Case IH Magnum Rowtrac
Door het combineren van de indivduele voordelen va…
Case IH Precisietechniek
Dankzij een samenwerking met het Amerikaanse Preci…
Nieuw AFS™ RTK-plus-netwerk
Nieuw AFS™ Case-IH RTK-plus - netwerk - absolute n…