De STEYR S-Tech systemen

De STEYR S-Tech systemen krijgen een update, voor nog meer bedieningscomfort en precisie

S-Guide spoorgeleiding: „S-Turn“ functie voor automatisch keren / Nieuwe rijspoorfuncties / Rechthoekige kopakkercontouren / Shape File-import voor veldgrenzen / Instelbare werktuigafstand / xFill premium / S-Fleet telematica: 2-weg-gegevensoverdracht voor machinegegevens en ISOXMLgegevens van de Task Controller / Verbeterde weergave van de positie van het voertuig binnen het veld / Flex Command 7 tablet


STEYR S-Guide: automatisch keren op de kopakker, nauwkeurig tot in de kleinste hoeken, kent ieder rijspoor

Op de Agraria 2016 presenteert STEYR een belangrijke update voor haar S-Tech oplossingen. Het spoorgeleidingssysteem S-Guide, dat met het Steyr RTK+ net door heel Oostenrijk tot op 2,5 centimeter nauwkeurig kan werken, beschikt nu over de nieuwe functie S-Turn, waarmee de tractor op de kopakker automatisch wordt gekeerd en met grote precisie in het volgende spoor wordt geleid. Hiermee verloopt de aansluiting op het voorgaande spoor van het begin af aan perfect, zonder toedoen van de bestuurder. Dit zorgt voor nauwkeurige werkresultaten en een aanzienlijke ontlasting van de bestuurder. S-Turn laat zich individueel instellen en werkt zowel met getrokken als gedragen werktuigen. De bestuurder heeft de mogelijkheid om parameters, zoals de breedte van de kopakker, de vorm van de keerboog of het startpunt van de keerprocedure in te stellen. S-Turn zal beschikbaar zijn in de eerste helft van 2017 en moet geactiveerd worden met een unlock code die verkrijgbaar is bij uw dealer – tegen vergoeding – en kan worden toegepast op alle voorgaande S-Guide systemen met een S-Tech 700 monitor.

Ook rekenfouten bij de rijsporen behoren nu tot het verleden. Deze bron van fouten is dankzij de 3Dveldkaarten in de S-Tech 700 monitor geëlimineerd. Banen, waarin een rijspoor werd gecreëerd of nog moet worden gecreëerd zijn met een kleur gemarkeerd. Het verbeterde spoormanagement maakt nu gelijktijdig gebruik van functies voor het overslaan van banen en rijspoorfuncties mogelijk.

Bij automatische spoorgeleidingssystemen werden kopakkerhoeken tot nu toe altijd afgerond. De hoeken moesten handmatig worden bewerkt. Met een nieuwe hoekenfunctie kan iedere akker nu tot op de centimeter nauwkeurig en tot in de laatste hoek worden bewerkt. Dit is een groot voordeel, aangezien na het plaatsen van het werktuig in een hoek van de kopakker, het S-Guide-stuursysteem meteen wordt geactiveerd en er met optimale nauwkeurigheid kan worden gewerkt.


Compatibel met Shape File-gegevens Veldgrenzen kunnen nu ook in het Shape File-formaat in het S-Guide-systeem worden geïmporteerd. Verschillende Shape File-gegevenstypes, zoals toepassingskaarten voor zaad, kunstmest of plantbescherming, kunnen extern worden aangemaakt en via een USB-stick worden ingevoegd in een bepaald perceel, dat reeds op de S-Tech 700 monitor bestaat. In de praktijk betekent dit dat er geen compleet nieuw bestand hoeft te worden aangemaakt via externe desktopsoftware – zodat u kostbare tijd uitspaart. Ook in het geval dat er van tevoren nog geen overeenkomstige .cn1-map werd aangemaakt, verlopen de import van Shape Files en de aanmaak van nieuwe cn1-bestanden snel en eenvoudig.

Met ISOBUS-apparaten kan men nu de deelbreedteschakeling „Section Control“ alleen gebruiken. Dit vereenvoudigt de instellingen en spaart tijd voor gebruikers die geen documentatie via de ISOBUSTask-Controller nodig hebben. De automatische deelbreedteschakeling, die tot optimaal gebruik van de kopakker leidt, zorgt zo voor een spaarzaam en efficiënt gebruik van alle bedrijfsmiddelen. De nieuwste update van de STEYR S-Tech 700 monitors maakt het nu ook mogelijk om de afstand van het werktuig tot de achteras handmatig in te stellen. Hierdoor wordt de kartering nog nauwkeuriger. Complexe bedieningsprocedures op de kopakker kunnen met het kopakkermanagement EasyTronic 2 worden geprogrammeerd en met een druk op de knop worden gestart. Ook de hydraulische regelkleppen kunnen daarbij individueel aan de bedieningshendels en de joystick op de armleuning worden toegewezen.

Maximale gebruikszekerheid met RTK De mogelijkheden van de precisielandbouw breiden zich steeds verder uit en laten zich tegelijkertijd steeds gemakkelijker bedienen. Tot op de centimeter nauwkeurig werken wordt door het STEYR STech RTK+ netwerk door heel Oostenrijk mogelijk gemaakt. Het RTK+-signaal maakt een nauwkeurigheid van 2,5 centimeter van spoor tot spoor mogelijk, die op elk moment herhaalbaar is. xFill Premium is een nieuwe functie, die het zonder tijdsbeperkingen mogelijk maakt om naadloos door te werken, ook wanneer het RTK-correctiesignaal wordt onderbroken en het oude overbruggingssignaal xFill na de gebruikelijke 20 minuten afloopt of onder een nauwkeurigheid van 4 centimeter zakt. Voor xFill Premium is een jaarlicentie (tegen betaling) nodig. De oude xFill functie (overbrugging tot 20 minuten) blijft kosteloos.

Slimme netwerken Bij het STEYR S-Fleet telematicasysteem werd de weergave van de voertuigpositie in het veld verbeterd. De „vloothistoriekaart“ toont nu de rijrichting en, aan de hand van verschillende kleuren, ook de activiteit. Hierdoor krijgen bestuurder en dealer gemakkelijk inzicht in de voertuigactiviteiten en de dekkingen. Een ander nieuwtje is de dealertoegang. STEYR-klanten kunnen indien gewenste telemetriegegevens van de tractor ter beschikking van hun dealer stellen. De dealer kan zijn klanten


zo beter terzijde staan. Met de nieuwste update is nu ook een 2-weg gegevensoverdracht voor alle ondersteunde bestandsformaten (.cn1, ISOXML) op de monitor mogelijk. Shape Filetoepassingskaarten kunnen ook via het portaal naar het S-Tech 700 systeem worden gezonden.

S-Tech wordt mobiel Met de FlexCommand 7-tablet biedt STEYR een interessante instap in de precisieplantenteelt. De met de functionaliteiten van S-Tech monitors uitgeruste, robuuste 7-inch-tablet biedt maximale flexibiliteit, aangezien hij gemakkelijk tussen machines kan worden omgezet en naar het kantoor of naar externe vergaderingen kan worden meegenomen. De tablet is uitgerust met Bluetooth en WiFi, is beschermd tegen stof en spatwater en kan gebruiken maken van mobiele receivers, wanneer deze beschikbaar zijn. Ook kunnen hoeveelheden en deelbreedtes van ISOBUS-apparaten worden bestuurd.


Monday 5 December 2016
Nieuws
Case IH ontvangt diverse ondersch…
Case IH ontvangt diverse onderscheidingen voor inn…
Case IH Maxxum 145 Multicontrolle…
Case IH Maxxum 145 Multicontroller zuinigste 4-cil…
De meest economische in zijn klas…
De meest economische in zijn klasse: Steyr 4145 Pr…
De Steyr-Terrus-familie groeit ve…
De Steyr-Terrus-familie groeit verder.
De Puma X tractorserie breidt uit…
Er is een nieuwe specificatie beschikbaar voor de …
ActiveDrive 8,Nieuwe semi-powersh…
Nieuwe semi-powershift met acht versnellingen toeg…
Wijzigingen in het management bij…
Wijzigingen in het management bij Case IH & STEYR
The link between farmer and field…
The link between farmer and fielddata
De nieuwe Case-IH Quadtrac CVX
De nieuwe Quadtrac CVX introduceert de hoge bedrij…
Speciale editie Puma 175 CVX
Speciale editie Puma 175 CVX voor de 175e verjaard…
Case IH Nieuwe LB434XL grote vier…
Case IH Nieuwe LB434XL grote vierkante balenpersen…
Case IH viert 175-jarig bestaan v…
Het Europese debuut van het Magnum-concept zonder …
STEYR Waarop u al 70 jaar kunt ve…
STEYR Waarop u al 70 jaar kunt vertrouwen
In 2017 viert Case IH 175 jaar al…
Case IH, wereldleider op het gebied van landbouwma…
De nieuwe Case-IH Quantum klaar v…
De nieuwe Case-IH Quantum klaar voor uitstekende p…
De nieuwe Case-IH Farmall C serie
De nieuwe Case-IH Farmall C serie
De STEYR S-Tech systemen krijgen …
S-Guide spoorgeleiding: „S-Turn“ functie voor auto…
Autonome tractor van Case IH slee…
Prijs uitgereikt door SIMA / Erkenning voor Autono…
Case IH wint de titel ‘Tractor of…
Juryleden prijzen het op de behoeften van Europese…
Case IH-premières van conceptvoer…
Case IH onthult vandaag op de Farm Progress Show i…
Hier is de nieuwe Case IH LUXXUM
De nieuwe Case IH Luxxum is een heus wonder van ve…
De nieuwe Steyr Multi - De perfec…
De gloednieuwe Multi van STEYR is de meest innovat…
STEYR Profi-serie Efficiëntie en …
De 14 modellen van de nieuwe STEYR Profi-serie tre…
Steyr Efficiënte oplossingen – he…
Een hoge mate van betrouwbaarheid, uitmuntend comf…
CVT jubileum gaat naar Karinthië
In het begin van mei 2016, de oplevering van de 40…
Case IH introduceert “Out in the …
Case IH heeft de eerste aflevering van zijn nieuwe…
Het voorkomen van diefstal met CA…
De AFS Connect 2.0 telematica-systeem beschermt uw…
60ste Case-IH geleverd aan Sprang…
Het gaat hierbij om de Case-IH Puma 240 CVX LIMITE…
Case-IH and STEYR onderscheiden z…
Internationale Beurs voor Landbouw, Veeteelt, Tuin…
CASE IH OPTUM CVX
Meer vermogen en dicht bij ‘Puma afmetingen’ is wa…
Case IH Magnum Rowtrac
Door het combineren van de indivduele voordelen va…
Case IH Precisietechniek
Dankzij een samenwerking met het Amerikaanse Preci…
Nieuw AFS™ RTK-plus-netwerk
Nieuw AFS™ Case-IH RTK-plus - netwerk - absolute n…