STEYR Waarop u al 70 jaar kunt vertrouwen

STEYR Waarop u al 70 jaar kunt vertrouwen

2017 kijkt men bij STEYR vol trots terug: op een succesverhaal dat zeventig jaar geleden begon en voortgezet wordt met betrouwbare modellen voor alle toepassingsgebieden, lopende innovaties zoals het motorconcept van S-TECH of ECOTECH en de Premium Service van STEYR.

STEYR is hét nummer 1 merk van tractoren in Oostenrijk. De spreekwoordelijke betrouwbaarheid van STEYR is inmiddels al lang in heel Europa bekend waardoor steeds meer landbouwers en gemeenten in Duitsland, Polen, Italië, Slovenië, Zwitserland, de Benelux en Zuid-Europa voor producten van de tractorbouwer uit St. Valentin kiezen. Hiervoor zijn medeverantwoordelijk: innovaties zoals S-TECH of het revolutionaire ECOTECH-motorconcept, dat voor een enorm plus aan efficiëntie en comfort zorgen. Het moderne design van de voertuigen en het gesloten dealernetwerk in combinatie met de Premium Service van STEYR, laat STEYR in 2017 niet alleen vol trots terugblikken maar ook optisch vooruitkijken naar de toekomst.

1947: Het begin van een tijdperk.

De eerste bladzijde van het succesverhaal van STEYR begon op 29 september 1947: De landbouwer Leopold Haider uit Steinbach/Steyr kocht destijds de allereerste STEYR-tractor, een legendarisch 180 model. Slechts 2 jaar later werd de niet minder legendarische 80-serie geïntroduceerd, waarvan er in totaal meer dan 45.000 stuks zijn gemaakt. Bovendien droeg STEYR met deze machine voor een belangrijk deel bij aan de ontwikkeling en modernisering van de Oostenrijkse landbouw.

De jaren 60: Innovaties aan de lopende band.

Sleutelwoord modernisering: knowhow, praktische oplossingen en regelmatige technische innovaties waren vanaf het begin al het handelsmerk van de tractorfabrikant. Zo ook in de jaren 60: 1964 werd de eerste tractor met vierwielaandrijving gepresenteerd voor de bewerking van gebieden in de Alpen. 1966 werden voor de eerste keer 500 tractoren aan Thailand geleverd, een jaar daarna introduceerde STEYR zijn Plus-serie met directe brandstofinspuiting voor een efficiënt brandstofverbruik.

De jaren 70: Internationaal succes.

1971 werd de Plus-serie van STEYR uitgebreid met het model 760. Van deze universele tractor werden 33.000 stuks gemaakt, waarvan er vele naar Tunesië zijn geëxporteerd. In 1973 werd men ook in Griekenland actief en begon men met de ontwikkeling van grote tractoren. Het resultaat: de 8160a was het eerste model met uitlaatgasturbo, automatische versnellingsbak, centrale vierwielaandrijving en het gevestigde brandstofoverbrengingsconcept.

De jaren tachtig: Efficiënte oplossingen.

In 1982 presenteerde STEYR haar legendarische OptiStop-vierwielremsysteem. Enkele grotere modellen werden al uitgerust met de volledig elektronisch geregelde hefinrichting (EHR) met proportionele bediening en elektrisch bestuurbare extra regeleenheden, zoals de STEYR Infomat. Dit informatiesysteem voor de bestuurder laat het brandstofverbruik toen al met 20 procent zakken. A propos verbruik: in 1987 presenteerde STEYR de eerste tractor met minder dan 200g/kWh aan verbruik dankzij het nieuwe HPCE-verbrandingsproces.

De jaren 90: Overname door CASE.

1996 werd STEYR door de CASE Corporation, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van tractoren, overgenomen en kreeg de naam CASE-STEYR-landbouwmachinetechniek. In 1999 werd de eerste tractor gepresenteerd met continu-variabele transmissie, de STEYR CVT (Continuously Variable Transmission). Techniek die zelfs tegenwoordig nog voor een maximaal werk- en rijcomfort zorgt, ook bij de modellen Profi CVT en Terrus CVT.

Vanaf 2000: Techniek voor het nieuwe millennium.

2002 werd er in de fabriek van St. Valentin een nieuw productierecord gevestigd: voor de eerste keer werden er meer dan 9.000 tractoren in een jaar gemaakt. 2003 stelde STEYR zijn Profi-serie voor en kort daarna de Kompakt-serie. In februari 2005 rolde de 500.000e STEYR van de band en in 2006 werd St. Valentin het centrum van Europa voor CASE IH en STEYR. Meer dan 600 medewerkers zijn daar sindsdien verantwoordelijk voor het aanhoudende succes van STEYR en maken het bedrijf zo tot een van de grootste werkgevers uit de regio. Niet alleen uit de regio maar ook uit diverse andere landen komen de bezoekers naar de sinds 2012 geopende STEYR Experience Centers, een multimedia informatie-, bezoekers- en trainingscentrum. 2014 werd de productieplaats in St. Valentin onderscheiden met de “Fabriek van het jaar”, inmiddels heeft de fabriek de zilverstatus in World Class Manufacturing (WCM) bereikt.

Goed voorbereid op de toekomst.

“STEYR heeft in de laatste 70 jaar regelmatig maatstaven gezet t.a.v. kwaliteit en innovatie. Deze traditie schept verplichtingen willen wij onze klanten ook in de komende decennia alleen de betrouwbaarste techniek in combinatie met de allerbeste service kunnen bieden. En ik ben er absoluut van overtuigd dat ons dit zal lukken!“, zegt STEYR Brand President Andreas Klauser.

En dat aan het succesverhaal van STEYR nog lang geen eind is gekomen bewijst het actuele model van de fabrikant. Met de STEYR Kompakt, de Multi, de Profi, de CVT en de
Terrus CVT, die op de Agritechnica is uitgeroepen tot “Machine van 2016”, biedt STEYR een breed assortiment aan van hoogkwalitatieve en moderne tractoren voor het gebruik op het land en de bosbouw, voor de gemeentelijke sector en de industrie. Tevens ondersteunt men klanten 365 dagen lang met de Premium Service van STEYR, om de bestmogelijke prestatie van iedere tractor te waarborgen en de uitvaltijden te minimaliseren. De reserveonderdelen worden binnen 24 uur geleverd en een servicebus voert ter plaatse de onderhoudswerkzaamheden en reparaties uit. STEYR PROTECT, een combinatie van service- en onderhoudsovereenkomsten zorgt voor volledige garantie tot 5 jaar aangevuld met regelmatige producttrainingen en individuele financieringsoplossingen, om STEYR tot de eerste keuze te maken voor landbouwers en gemeenten, nu en in de toekomst.


Tuesday 31 January 2017
Nieuws
Case IH ontvangt diverse ondersch…
Case IH ontvangt diverse onderscheidingen voor inn…
Case IH Maxxum 145 Multicontrolle…
Case IH Maxxum 145 Multicontroller zuinigste 4-cil…
De meest economische in zijn klas…
De meest economische in zijn klasse: Steyr 4145 Pr…
De Steyr-Terrus-familie groeit ve…
De Steyr-Terrus-familie groeit verder.
De Puma X tractorserie breidt uit…
Er is een nieuwe specificatie beschikbaar voor de …
ActiveDrive 8,Nieuwe semi-powersh…
Nieuwe semi-powershift met acht versnellingen toeg…
Wijzigingen in het management bij…
Wijzigingen in het management bij Case IH & STEYR
The link between farmer and field…
The link between farmer and fielddata
De nieuwe Case-IH Quadtrac CVX
De nieuwe Quadtrac CVX introduceert de hoge bedrij…
Speciale editie Puma 175 CVX
Speciale editie Puma 175 CVX voor de 175e verjaard…
Case IH Nieuwe LB434XL grote vier…
Case IH Nieuwe LB434XL grote vierkante balenpersen…
Case IH viert 175-jarig bestaan v…
Het Europese debuut van het Magnum-concept zonder …
STEYR Waarop u al 70 jaar kunt ve…
STEYR Waarop u al 70 jaar kunt vertrouwen
In 2017 viert Case IH 175 jaar al…
Case IH, wereldleider op het gebied van landbouwma…
De nieuwe Case-IH Quantum klaar v…
De nieuwe Case-IH Quantum klaar voor uitstekende p…
De nieuwe Case-IH Farmall C serie
De nieuwe Case-IH Farmall C serie
De STEYR S-Tech systemen krijgen …
S-Guide spoorgeleiding: „S-Turn“ functie voor auto…
Autonome tractor van Case IH slee…
Prijs uitgereikt door SIMA / Erkenning voor Autono…
Case IH wint de titel ‘Tractor of…
Juryleden prijzen het op de behoeften van Europese…
Case IH-premières van conceptvoer…
Case IH onthult vandaag op de Farm Progress Show i…
Hier is de nieuwe Case IH LUXXUM
De nieuwe Case IH Luxxum is een heus wonder van ve…
De nieuwe Steyr Multi - De perfec…
De gloednieuwe Multi van STEYR is de meest innovat…
STEYR Profi-serie Efficiëntie en …
De 14 modellen van de nieuwe STEYR Profi-serie tre…
Steyr Efficiënte oplossingen – he…
Een hoge mate van betrouwbaarheid, uitmuntend comf…
CVT jubileum gaat naar Karinthië
In het begin van mei 2016, de oplevering van de 40…
Case IH introduceert “Out in the …
Case IH heeft de eerste aflevering van zijn nieuwe…
Het voorkomen van diefstal met CA…
De AFS Connect 2.0 telematica-systeem beschermt uw…
60ste Case-IH geleverd aan Sprang…
Het gaat hierbij om de Case-IH Puma 240 CVX LIMITE…
Case-IH and STEYR onderscheiden z…
Internationale Beurs voor Landbouw, Veeteelt, Tuin…
CASE IH OPTUM CVX
Meer vermogen en dicht bij ‘Puma afmetingen’ is wa…
Case IH Magnum Rowtrac
Door het combineren van de indivduele voordelen va…
Case IH Precisietechniek
Dankzij een samenwerking met het Amerikaanse Preci…
Nieuw AFS™ RTK-plus-netwerk
Nieuw AFS™ Case-IH RTK-plus - netwerk - absolute n…