De nieuwe TORION SINUS

TORION SINUS - CLAAS introduceert een vierde wiellader-modelserie

Grosspetersdorf, juli 2018. Na de eerste uitstekende resultaten van haar samenwerking met Liebherr, heeft CLAAS nu nieuwe wielladermodellen toegevoegd aan het assortiment, in de categorie 5, 6 en 9 ton. De drie nieuwe TORION SINUS-modellen combineren met hun unieke besturingsconcept maximale manoeuvreerbaarheid met een hoog nuttig laadvermogen en grondsnelheden tot 40 km / u.

Drie nieuwe modellen

Qua prestatieniveau valt de TORION 956, 644 en 537 SINUS tussen de TORION 535 in de kleine modelserie en de 1177 uit het middenbereik. CLAAS biedt nu in totaal tien verschillende wielladermodellen.

Meer laadvermogen dankzij de stuurinrichting en de gestuurde achteras

De drie TORION SINUS-modellen hebben een combinatie van knikbesturing en achteras met as-pivotbesturing. Dit maakt de lader aanzienlijk beter manoeuvreerbaar dan een lader met alleen knikbesturing. Omdat de maximale scharnierhoek tussen de voor- en achteras ongeveer 10 graden lager is, bieden deze laders tegelijkertijd superieure stabiliteit en een hoger laadvermogen in vergelijking met een wiellader die alleen een knikbesturing heeft.
Het achterasbesturingsmechanisme bestaat uit een mechanische verbinding tussen de voorste wagen en de aszwenking op de achteras. Als onderdeel van de stuurbeweging beweegt de hydraulische cilinder in de scharnierende verbinding ook automatisch de achteras. Alle drie de modellen zijn uitgerust met een scharnierend draaipunt dat zorgt voor stabiliteit, zelfs op oneffen terrein, en compenseert zijwaartse bewegingen van het voorste chassis. Een demper in de scharnierende scharnierverbinding zorgt voor een uitstekend bestuurderscomfort, vooral bij hoge grondsnelheden. Op de TORION SINUS 956 kan de achteras ook vijf graden draaien.

Bestuurdersvriendelijke cabine

De cabine combineert het comfort van de grote TORION-modellen met een optimale overzichtelijkheid van de lay-out. De deuren gaan 180 ° open en kunnen in die positie worden vergrendeld. Brede treden bieden veilige en gemakkelijke toegang en er is voldoende hoofdruimte, zelfs voor langere bestuurders.
Een 7-inch kleurenscherm in de 956 en 4-inch in de 644 en 537, geeft de bestuurder een duidelijk beeld van de belangrijkste bedrijfsgegevens, zoals overbrengingsverhouding, brandstofniveau en snelheid op de rechter A- kolom. In de TORION 956 kan ook een achteruitrijcamera worden opgenomen in het display. Alle bedieningsknoppen voor het stuurwiel zijn duidelijk rechts aangegeven. De slanke stuurkolom is vrij van fittingen of bedieningselementen en biedt een uitstekend zicht op de voorzijde van het werktuig.

Krachtige motoren en topsnelheden tot 40 km / h

De TORION 644 en 537 SINUS zijn uitgerust met Yanmar-motoren met een capaciteit van 3,3 l en een turbocompressor. Ze ontwikkelen 54 kW / 73 pk en voldoen aan de Stage V-emissienorm met roetfilter. De TORION SINUS 956 heeft een 4,5-liter DPS-motor, goed voor 78 kW / 106 pk. De motoren zijn dwars gemonteerd en bieden uitstekende toegang voor onderhoud. Een optionele hydraulisch omkeerbare ventilator kan worden gebruikt om de radiator met één druk op de knop te reinigen of om de vereiste koelcapaciteit te bieden. Alle TORION SINUS-modellen hebben hydrostatische grondaandrijving, met twee gesynchroniseerde overbrengingsverhoudingen.

Omhoog, omhoog en weg met de hoge hefmast

Met name in de landbouwtoepassingen zijn vaak operaties nodig met aanzienlijke overheadhoogtes. De nieuwe TORION SINUS 956 en 644 zijn verkrijgbaar met high-lift laadsystemen als optionele uitrusting. Dit verhoogt de maximale bakscharnierhoogte naar 4,01 m in de TORION SINUS 956, en 3,79 m in de 644. Dit biedt voldoende mogelijkheden voor bijvorobeeld het vullen van grote mengwagens voor voedergewassen, of voor binnenkomend materiaal bij biogasinstallaties.
Alle nieuwe laders zijn uitgerust met Z-Kinematics. Dit mechanisme biedt maximale afschakelkracht en snelle uitlaadsnelheden. In alle TORION-modellen zijn de kinematica ook geoptimaliseerd voor gebruik met palletvorken. Tijdens het stapelen blijven de vorktanden praktisch parallel aan de grond. Hydraulische werktuigbesturing als standaarduitrusting, wordt vanuit de cabine bediend. De TPZ-werktuigdrager in de modellen 644 en 537 is compatibel met vele in de handel verkrijgbare werktuigen vergelijkbaar met zijn tegenhanger in de TORION-modellen die al op de markt zijn. De locatie van het vergrendelingsmechanisme voor de TPV snelwissel werktuigdrager in de TORION SINUS 956 is ontworpen voor maximale veiligheid en het frame is compatibel met de grotere TORION-modellen.


Friday 20 July 2018
Nieuws
Kamps de Wild presenteert nieuwe …
Kamps de Wild presenteert met trots zijn nieuwe de…
De nieuwe TORION SINUS
TORION SINUS - CLAAS introduceert een vierde wiell…
Nieuwbouw Kamps de Wild
Het kenmerkende pand aan de A12 op de Edisonstraat…
CLAAS Hooibouwdemo's groot s…
Goed weer, een groot enthousiast publiek en het CL…
Bart Agro Demoavond
Afgelopen donderdag 7 juni was er bij Bart Agro Me…
Veel medailles voor Claas
Veel medailles voor Claas
CLAAS presenteert nieuwe AXION 80…
CLAAS presenteert nieuwe AXION 800 serie trekkers
CLAAS lanceert een nieuwe generat…
CLAAS lanceert een nieuwe generatie AXION 900 grot…
Klein, wendbaar, krachtig de nieu…
Klein, wendbaar, krachtig de nieuwe Claas Nexos