Veel medailles voor Claas

Tijdens de komende Agritechnica wordt Claas onderscheiden met maar liefst vijf medailles, een keer goud en vier keer zilver.

De Gouden Medaille is voor het automatisch dorssysteem Cemos Auto Threshing. In combinatie met het Cruise Pilot systeem voor de snelheidsregeling en de gps besturing zorgt dit systeem ervoor dat de chauffeur weinig meer hoeft te doen. Ook minder ervaren chauffeurs kunnen hiermee goede resultaten halen.

Zilveren Medailles zijn er voor de Cemos trekkeroptimalisatie, dat vooral de ballastering van de trekker in de gaten houdt. Claas Opticam is een doorontwikkeling van de CamPilot op schoffelmachines. De betere camera maakt een betere herkenning mogelijk van de rijen. Een proportioneel ventiel in de machine maakt deze minder nerveus. Het Large Vehicle Alert systeem zorgt ervoor dat medeweggebruikers gewaarschuwd worden als er een grote oogstmachine op hun route nadert. Dit gebeurt via apps of navigatiesystemen.

Tenslotte is er een medaille voor de Axion 900 trekker met de TerraTrac rupsen. Zowel rups als trekker zijn hierop aangepast. De brandstoftank kreeg een nieuwe plaats en de eindvertraging in de trekker is aangepast. Bij het rupsonderstel kreeg de achterste aandrijfrol een 15 cm grotere diameter, om meer kracht over te kunnen brengen. Op de aandrijfwielen zitten rubber elementen geschroefd, die afzonderlijk vervangen kunnen worden in het geval een steen schade aan richt.


Wednesday 13 September 2017
Nieuws
Kamps de Wild presenteert nieuwe …
Kamps de Wild presenteert met trots zijn nieuwe de…
De nieuwe TORION SINUS
TORION SINUS - CLAAS introduceert een vierde wiell…
Nieuwbouw Kamps de Wild
Het kenmerkende pand aan de A12 op de Edisonstraat…
CLAAS Hooibouwdemo's groot s…
Goed weer, een groot enthousiast publiek en het CL…
Bart Agro Demoavond
Afgelopen donderdag 7 juni was er bij Bart Agro Me…
Veel medailles voor Claas
Veel medailles voor Claas
CLAAS presenteert nieuwe AXION 80…
CLAAS presenteert nieuwe AXION 800 serie trekkers
CLAAS lanceert een nieuwe generat…
CLAAS lanceert een nieuwe generatie AXION 900 grot…
Klein, wendbaar, krachtig de nieu…
Klein, wendbaar, krachtig de nieuwe Claas Nexos