De nieuwe C6000 Serie van DEUTZ-FAHR

Een technologisch juweeltje in de compacte klasse

Alle goede dingen bestaan uit drie. Na het grote succes behaald in 2013 met de lancering van de C9000 Serie en in 2014 met de C7000 Serie heeft DEUTZ-FAHR nu het genoegen, voor het derde opeenvolgende jaar, een nieuwe reeks maaidorsers te introduceren. De C6000 Serie bestaat uit uiterst efficiënte, compacte maaidorsers voor landbouwbedrijven die bij voorkeur op eigen materieel en middelen vertrouwen wanneer het om de oogst gaat.

DEUTZ-FAHR is het basisconcept van de machine trouw gebleven, de C6000 beschikt over vijf stroschudders. Evenals de grotere modellen heeft ook de compacte C6205 het design van Giugiaro Design en biedt rijcomfort en gebruiksvriendelijkheid van topniveau, met een breed scala aan standaard maaiborden uitgerust met het Schumacher Easy Cut-maaisysteem en verstelbare VARICROP maaiborden, een eerste klasse maaidorser (met optionele turboseparator) en een schoningsinrichting met het innovatieve DGR-terugvoersysteem (Double Grain Return) van DEUTZ-FAHR.

De ruime graantank heeft een inhoud van 7.000 liter en de C6000 Serie wordt aangedreven door de meest zuinige en milieuvriendelijke motor (Tier 4 Final) die momenteel op de markt verkrijgbaar is: de DEUTZ TCD L6 T4F 6.1 L motoren leveren een nominaal vermogen van 230 pk (169 kW) en een maximaal vermogen van 250 pk (184 kW).

EVO II COMMANDER

De EVO II COMMANDER cabine biedt een hoog niveau van comfort en technologie, een interieur met geluidsisolatie en maximale veiligheid voor de bestuurder, met slim bedachte bedieningsorganen en een modern aircosysteem. Alle functies van de maaidorser kunnen geactiveerd worden met één druk op een knop. De bestuurdersstoelstoel en de draagbare koelbox (optioneel) met een inhoud van 21 liter bieden een perfecte aanvulling op de ergonomische en comfortabele werkomgeving.

De bediening van de transmissie en de belangrijkste functies van de maaidorser zijn ondergebracht in de nieuwe joystick, waarmee uiterst eenvoudig en intuïtief gewerkt kan worden. Met het CCM-systeem (Combine Control Management) kan de bestuurder op elk moment de kwaliteit van het werk controleren, want het biedt in één oogopslag alle belangrijke informatie omtrent de activiteiten van de maaidorser.

De standaard maaiborden zijn leverbaar in de volgende maten: 4,20 m, 4,80 m, 5,40 m en 6,30 m. Elke uitvoering is uitgerust met een planeet aandrijfwerk met het oog op een hoge snijfrequentie van ongeveer 1.220 tpm. Het maaisysteem bevat het gepatenteerde Schumacher Easy Cut II tandemsnijsysteem.

Voor het oogsten van koolzaad kan een maaiverlengstuk met twee verticale messen gemonteerd worden op het originele maaibord, daarnaast kan een speciale kit het maaibord aanpassen voor zonnebloemen. Ter optimalisering van de snijprestaties zorgt een automatische regelfunctie voor compensatie van zijdelings schommelen van de maaibalk, voor meer nauwkeurigheid bij grotere snijbreedtes. Het nieuwe verstelbare VARICROP maaibord is leverbaar met werkbreedtes van 4,50 m, 5,50 m of 6,50 m, waardoor de landbouwers de snijlengte kunnen aanpassen aan elke oogst, van gerst tot koolzaad.

Dorssysteem

Het dorssysteem van C6205 heeft dezelfde kenmerken als dat van de C9000 en C7000 Series, voor topprestaties met elk soort product, met hoge korrel- en strokwaliteit als doel. De dorstrommel, met een diameter van 600 mm, is uitgerust met acht stevige, aan vijf dragers bevestigde balken.

Het systeem wordt ondersteund door een turboseparator, waarmee de arbeidscapaciteiten van de maaidorser met maar liefst 20% kunnen toenemen. Dit betekent dat de machine topprestaties levert, ook tijdens zware oogstomstandigheden of in moeilijke situaties zoals b.v. bij groen stro.

De dorskorf van de C6205 heeft een brede wikkelhoek van 121°, waardoor het scheidingsoppervlak volledig benut wordt. De uit één stuk bestaand dorskorf is leverbaar met drie verschillende draadafstanden – 11, 14 en 16 mm – zodat hij geschikt is voor verschillende soorten gewassen.

Ter aanvulling van het dorssysteem van de C6000 Serie is er een segmenten dorskorf (optioneel) verkrijgbaar. Hiermee kan de maaidorser tijdens het oogstseizoen snel omgebouwd worden met aangepaste dors- en scheidingsinstellingen, afhankelijk van het soort gewas en de arbeidssituatie. De segmenten dorskorf bestaat uit drie langssecties, met drie verschillende draadafstanden – 11, 14 en 20 mm – die eenvoudig te vervangen zijn, zonder het toevoerkanaal van de maaidorser te hoeven verwijderen. Voor gewassen die zorgvuldiger behandeld dienen te worden is er als optie een met de dorstrommel gesynchroniseerde stroschudder leverbaar.

De beste schoning met de minste inspanning – de lange, dichte stroschudders van de C6000 Serie zorgen voor nauwkeurige scheiding in alle omstandigheden ook bij vochtige producten. De voorbereidingsbodem en de voorste zeef staan in het middelpunt van een 2-fasenproces om de schoningsprestaties van beide zeeflagen te optimaliseren. Het schoningsresultaat wordt verbeterd door een blaassysteem met een dwarsturbine. Ondanks zijn compacte afmetingen is C6205 standaard uitgerust met een turboventilator, die lucht blaast over de volledige breedte van de maaidorser dankzij zijn aanzienlijke diameter (400 mm) en een totaal aan 44 bladen over de lengte van de rotor.

DEUTZ-FAHR C6205

De DEUTZ-FAHR C6205 kan tevens uitgerust worden met een hoogpresterende strohakselaar en kafspreider, die altijd grote hoeveelheden productresten zo efficiënt mogelijk kunnen verwerken. Deze uitrusting is eenvoudig aan te koppelen en af te stellen, met prima resultaten en aanzienlijke tijdbesparing tot gevolg.

De C6205 onderscheidt zich bovendien met zijn DGR- terugvoersysteem, waarmee het dorssysteem beter presteert en er minder product verspild wordt. Het teruggevoerde materiaal gaat weer via twee hefkanalen terug naar de voorbereidingsbodem. Deze kanalen bevatten twee scheidingsrotoren die het merendeel van het niet-geschoonde product pellen terwijl het van de zeeftank naar de voorbereidingsbodem vervoerd wordt.

De DEUTZ TCD L6 T4F 6.1 L motoren zijn vloeistof gekoeld en onderscheiden zich met hun hoge vermogen en uitmuntende prestaties. Met de common rail-inspuiting, 24 kleppen en elektronisch regelsysteem leveren deze motoren voor elke taak precies het juiste vermogen en zijn de motoren bestand tegen belastingspieken zonder in te leveren aan productiviteit. De dieseloxidatiekatalysator (DOC) in combinatie met de SCR verlagen aanzienlijk de emissie van stikstofoxiden (NOx), d.w.z. een van de door verbranding veroorzaakte meest schadelijke stoffen.

Het uitstekende rijcomfort en uiterst gebruiksvriendelijk, onevenaarbare dors- en schoningsprestaties, de grootste graantank en maximale flexibiliteit in de uitrustingen voor alle soorten gewassen maken de C6000 Series tot een uniek juweeltje – ideaal voor elk landbouwbedrijf dat tijdens de oogst op zijn eigen middelen en materieel wil vertrouwen.


Sunday 19 July 2015
Nieuws
DEUTZ-FAHR breidt de reeks modell…
DEUTZ-FAHR breidt de reeks modellen van de 6-Serie…
Sponsoring van NTTO door SDF Bene…
SDF Benelux, de verkoopmaatschappij voor het merk …
De nieuwe 7 serie van DEUTZ-FAHR
De nieuwe 7 serie werd door DEUTZ-FAHR ontwikkeld …
Het DEUTZ-FAHR Export programma
DEUTZ-FAHR heeft altijd zijn klanten hoogtechnolog…
Een brede range van Deutz-Fahr sm…
DEUTZ-FAHR heeft een nieuwe generatie van smalspoo…
DEUTZ-FAHR 6215 RCshift wint de B…
DEUTZ-FAHR 6215 RCshift wint de Best Design award
De DEUTZ-FAHR ARENA. Weer een sta…
u de nieuwe tractorenfabriek in Lauingen aan de Do…
De nieuwe 7 Serie van DEUTZ-FAHR …
De nieuwe 7 Serie werd door DEUTZ-FAHR ontwikkeld …
De nieuwe 6 Serie van DEUTZ-FAHR
Of het nu gaat om een groot, middelgroot of klein …
SDF: 2015 resultaten Verhoging va…
SDF: 2015 resultaten Verhoging van de resultaten, …
DEUTZ-FAHR breidt Cshift serie na…
Tijdens de Agritechnica werd de 6-serie Cshift in …
De allereerste 9-serie trekker va…
Afgelopen week is door dealer Wagricom te Reusel d…
Deutz-Fahr serie 9, nu op de mark…
Met de lancering op de markt in het hoge pk-segmen…
De nieuwe DEUTZ-FAHR C9000-maaido…
Belangrijk nieuws in huize DEUTZ-FAHR en weer een …
SAME DEUTZ-FAHR wijzigt haar bedr…
SAME DEUTZ-FAHR heeft de wijziging van haar naam i…
Same Deutz-Fahr maakt wijziging d…
SAME DEUTZ-FAHR BENELUX maakt graag bekend dat wij…
Aardgastrekker klaar voor praktij…
Deutz – Fahr, DEUTZ AG en de universiteit van Rost…
Driver Extended Eyes van DEUTZ-FA…
Een internationaal comité van deskundigen heeft ti…
Overdracht 4 nieuwe DEUTZ-FAHR tr…
Op 8 september j.l. nam loonbedrijf Grolleman de s…
DEUTZ-FAHR "drive it to believe i…
DEUTZ-FAHR en haar dealers nodigen u van harte uit…
DEUTZ-FAHR lestrekkers
Recentelijk zijn twee DEUTZ-FAHR tractoren door on…
Schenking 3 antieke SAME trekkers
Op 27 mei jongsleden heeft dhr. H. Kamping uit het…
De nieuwe DEUTZ-FAHR C6000 Serie
De C6000 Serie bestaat uit uiterst efficiënte, com…
DEUTZ-FAHR 9 serie TTV
DEUTZ-FAHR treedt toe tot het hoogvermogenssegment…
Nieuw: 7250 TTV WARRIOR
Tractie haalt de 7250 TTV WARRIOR uit de DEUTZ-mot…
De eerste spade DEUTZ-FAHR LAND
Lodovico Bussolati, CEO van SAME DEUTZ-FAHR Group …
DEUTZ-FAHR presenteert de CSHIFT
De Deutz-Fahr 6 Serie zijn gezien het gebruik van …