Mts. Schuurman toont op show Güttler frontwiedeg en Vredo doorzaaier

Mts. Schuurman toont op show Güttler frontwiedeg en Vredo doorzaaier.

Duurzaam grasland is de basis onder elk melkveebedrijf. Een goede grasproductie van het land vereist verstandig beheer en een optimaal grassenbestand. Daarom heeft Mts. Stuurman Melkveehouderij en Agrarische dienstverlening zich gespecialiseerd in graslandverbetering.

Eerst is er een Vredo doorzaaimachine aangeschaft,die zorgt voor het vullen van de open plekken in de zode. Maar graszaad heeft alleen kans als eerst de vervilte bovenlaag en mos wordt verwijderd. Er werd gezocht naar een frontwiedeg met 12 mm dikke tanden, die verwijderen niet alleen vilt, mos en onkruiden- zoals muur en straatgras- maar ook de slechte grassen zoals ruwbeemd en witbol.

De goede grassen wortelen diep en blijven staan. Mts. Schuurman heeft gekozen voor de Güttler Harroflex frontwiedeg, deze egaliseert oneffenheden, verwijdert vilt, mos, onkruiden en slechte grassen en stimuleert de uitstoeling van het bestaande gras.

Redenen om voor de Güttler te kiezen waren legio: De traploos verstelbare zware egalisatiebalk is in een parallelogram opgehangen, waardoor hij veel stabieler loopt dan met veerophanging zoals bij anderen merken. Verder zijn de op 7,5 cm werkende, eenvoudig verstelbare 12 mm dikke tanden sterker en voorzien van tandverliesbeveiliging, dus mocht er één stuk gaan, komt hij niet in pers of hakselaar terecht.

Ook is de Güttler flexibel en veelzijdig: hij kan eventueel worden voorzien van een zgn.ripperboard, waardoor elke 3 cm graszode wordt aangepakt, hij kan ook achter de trekker apart worden gebruikt en is uit te breiden met Güttler prisma rol en zaaiopbouw tot een complete graslandverzorgingsmachine waarmee ook groenbemester kan worden gezaaid of complete gras- of graaninzaai of de maiswortelboorder bestrijden. En verder is de machine echt Duits-degelijk gebouwd en heel netjes afgewerkt.

Deze combinatie is samen met nog veel meer nieuwe tractoren en machines te vinden op de show van Mechan Noord in Ee op 30 december. Zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen. Voor meer informatie kijk op: www.mts-stuurman.nl.


Saturday 27 December 2014
Nieuws
Personele uitbreiding voor Güttle…
Personele uitbreiding voor Güttler in Nederland en…
Güttler Mayor 820 en voorwerktuig…
Veel landbouwers en loonwerkers waarderen al vele …
Güttler op de Agritechnica: Novit…
Güttler op de Agritechnica: Noviteiten en machinev…
Güttler presenteert nieuwe Mayor …
De Güttler Mayor 770 prismawals wordt na vraag uit…
Roeters Landbouwmechanisatie B.V.…
Met ingang van 1 mei is Roeters Landbouwmechanisat…
Breider dealer van Güttler voor G…
Met ingang van heden is John Breider Mechanisatie …
Dijkstra & Langeweg dealer van Gü…
Vanaf 1 februari is Dijkstra & Langeweg B.V. met v…
Güttler presenteert twee noviteit…
Allereerst de Güttler SuperMaxx met opgebouwde zaa…
Met een frontmachine van Güttler …
Een frontmachine bespaart minimaal een werkgang, d…
De best off Güttler
De best off Güttler en open dagen Güttler 7. en 8.…
GreenSeeder van Güttler nu ook me…
De GreenSeeder 600 en 750 is voor het eerst voorge…
Mts. Schuurman toont Güttler fron…
Duurzaam grasland is de basis onder elk melkveebed…
Güttler GreenSeeder 600
Loonbedrijf L. Kats Agroservice www.katsnumansdorp…