John Deere: nieuwe rupsbanden en betere prestaties

De volgende generatie van John Deere systemen voor rupsbanden zet een nieuwe standaard in de maaidorserindustrie: een voetafdruk die 30 procent groter is, 20 procent meer comfort en 50 procent meer productiviteit.

De voetafdruk is nu gemiddeld 30 procent groter vergeleken met bestaande systemen op de markt. Dankzij het aanzienlijk grotere ontwerp van de rupsband, heeft rupsoptie van de 609 millimeter (24 inch) voor de S700 en T serie maaidorsers dezelfde voetafdruk als de versie van 762 millimeter (30 inch), terwijl de transportbreedte onder de 3,5 meter blijft en op het Tserie model met vijf schudders slechts 3,29 meter is.

De topsnelheid is bij alle modellen tot wel 40 km/u en het rijcomfort is verbeterd dankzij een onderstel met vijf draaipunten. Metingen op de assen en de cabinevloer hebben bevestigd dat het rijden 20 procent comfortabeler is dan bij een concurrerende fabrikant.

Door vijf- in plaats van vierlaags rubber en een verbeterd bandenprofiel word de productiviteit verhoogt. De noppen zijn dieper en hebben een hoek van 45 graden. Daarnaast is de duurzaamheid van de rupsbanden op de weg getest met een aan de voorzijde gemonteerd maïsvoorzetstuk met 8 rijen. We hebben de maaidorser gedurende 20 dagen zeven uur per dag op een testsnelheid van 40 km/u laten rijden en het resultaat was 50 procent meer duurzaamheid dan het vorige ontwerp.

De rupsbanden kunnen worden vervangen door wielen indien dit nodig is voor veldwerk of om de maaidorser makkelijker te kunnen doorverkopen. Een andere eigenschap is het driehoekige ontwerp met directe aandrijving - in zware omstandigheden kunnen de rupsbanden zichzelf verheffen om zich uit de modder te trekken in plaats van dat ze zichzelf dieper ingraven. Onderhoud van de rupsbanden is ook zeer makkelijk, aangezien er geen smeerpunten zijn en de transmissieolie slechts één keer in de 500 uur vervangen hoeft te worden.

MyOperationsCentre app voor S700-serie

Het nieuwe systeem voor Interactieve maaidorserafstelling (ICA2) maakt het makkelijker voor bestuurders van de S700-serie om consistent topprestaties te leveren met de maaidorser. Na het optimaliseren van de machine-instellingen, zoals graankwaliteit, verliezen en zuiverheid van het monster, behoudt ICA2 de vooraf geselecteerde instellingen terwijl de oogstomstandigheden veranderen.

Om optimalisatie van de maaidorser nog makkelijker te maken, introduceert John Deere de splinternieuwe MyOperationsCentre-app, die de mogelijkheid geeft maaidorserinstellingen via een mobiele telefoon, tablet of pc op afstand te bekijken en wijzigen. De bestuurder kan de aanpassingen vervolgens goedkeuren via de display in de cabine.

Deze nieuwe app is binnenkort in de App Store gratis beschikbaar voor alle eigenaaren van een maaidorser van de S700-serie. Na het downloaden van de app dienen klanten zich te registreren op www.MyJohnDeere.com om de link naar hun maaidorser te activeren.

Betere prestaties W- en T-serie

De W- en T-serie machines van John Deere staan bekend om hun prestaties in de sector van schuddermaaidorsers. Met nieuwe en makkelijk te vervangen secties voor de dorskorf kunnen bestuurders zich nu aanpassen aan veranderende oogstomstandigheden en zo algehele prestaties verbeteren.

Het neemt slechts 15 minuten in beslag om de universele dorskorf voor natte weersomstandigheden te vervangen door de kleine graandorskorf voor droge weersomstandigheden of de dorskorf met ronde staven voor grote granen zoals maïs. Dit kan leiden tot een verhoogde output van tot wel 12 procent, bijvoorbeeld door bij zware omstandigheden over te stappen naar een dorskorf voor kleine granen om agressiever te kunnen dorsen.

Alle modellen van de T serie zijn nu uitgerust met een nieuw afscheidingsrooster. De achterste gietijzeren vingers zijn vervangen door nieuwe, gepatenteerde stalen afscheidingssegmenten om de output te verhogen. Daarnaast is de afstand tussen de achterste afneemtrommel en het rooster eronder verkleind, waardoor agressievere afscheiding nu mogelijk is. Onafhankelijke instellingen hebben een productiviteitstoename van tot wel 10 procent gemeten dankzij het nieuwe afscheidingsrooster.

Bestuurders kunnen ook profiteren van de nieuwe optie voor 360 graden led-verlichting, waardoor ze beter zicht hebben als ze 's nachts of in omstandigheden met beperkt zicht aan het werk zijn. Daarnaast is het onderhoud van de W en T serie maaidorsers verbeterd door het gebruik van een centrale olieafvoer, waardoor er bij vervanging van de olie minder sprake is van verspilling en vervuiling.

Tweede generatie W330 en W440

De tweede generatie W330 en W440 maaidorsers zijn ontworpen voor kleine en middelgrote landbouwbedrijven en nu verkrijgbaar. Om het comfort van de bestuurder te verhogen, is het cabinevolume met 15 procent vergoot naar 3,3 kubieke meter, waardoor de werkomgeving nu vergelijkbaar is met die van grotere John Deere maaidorsers.

Het nieuwe 8:3 touchscreen-display is intuïtief in gebruik en uniek in dit segment van de industrie. Daarnaast maakt de automatische maaidorserafstelling (ACA) het voor de bestuurder mogelijk om het volgende te oogsten gewas te selecteren, waarna de maaidorser het trommel- en reinigingssysteem automatisch aanpast door de trommel- en ventilatorsnelheid, dorskorfafstand en dergelijke te wijzigen.

Om het legen van de graantank te versnellen, is het lostempo verhoogd van 55 naar 75 liter/sec. De W330 PTC (voordorscilinder) maaidorser heeft ook een nieuwe optie voor het zijdelings kantelen van het invoerkanaal, waardoor het voorzetstuk de contouren van de grond in alle richtingen kan volgen.

Maaidorservoorzetstuk voor alle gewassen

Vanwege de toenemende vraag in Europa naar maaidorservoorzetstukken, biedt John Deere, als één van 's werelds meest toonaangevende fabrikanten in deze sector, nu het 700FD Flex maaidorservoorzetstuk aan. Nieuwe afdichtingen verminderen de verspilling van koolzaad met tot wel 45 procent en de productiviteit is ook verbeterd dankzij de toevoeging van geplooide randen aan beide kanten van de riem, wat leidt tot betere uitlijning en begeleiding van de riem.

De optionele bovenste vijzel boven de riem heeft een vergrote diameter van 45 centimeter en de centrale invoertrommel heeft nu een tweede hoge stand voor een verbeterde gewasstroom bij koolzaad. Om te compenseren voor ongelijke bodem kan het flexibele mes over de volledige breedte van de maaibalk 19 centimeter naar boven en beneden bewegen. Dit zorgt voor aanzienlijke verbetering bij de oogst van sojabonen, erwten of gelegerde gewassen, aangezien het voorzetstuk zo dicht als 38 millimeter boven de grond kan maaien. Tot vier hoogtesensoren van het voorzetstuk zorgen er daarnaast voor dat de machine beter de contouren van de bodem kan volgen.

Draperbandvoorzetstukken maken het voor roterende maaidorsers mogelijk om tot wel 10 procent beter te presteren dan machines die zijn uitgerust met een standaard voorzetstuk met vaste vijzel, aangezien het gewas gelijkmatiger met de bovenkant eerst de maaidorser in wordt gevoerd. Daarnaast zijn maaidorservoorzetstukken lichter van gewicht, waardoor de algehele bodemdruk wordt verminderd.

Het nieuwe 700FD Flex maaidorservoorzetstuk maakt het mogelijk om alles van kleine korrels en koolzaad tot speciale gewassen, zoals erwten en bonen, met slechts één voorzetstuk te oogsten. Daarnaast past het brede flexibele bereik van de eenheid zich makkelijker aan aan ongelijk terrein, waardoor de oogst productiever wordt, met name de oogst van gelegerde gewassen.


Saturday 21 July 2018
Nieuws
John Deere introduceert de nieuwe…
Als antwoord op vragen uit de markt naar meer verm…
John Deere introduceert vier haks…
Voortbouwend op het succes van de 8000 serie heeft…
CommandPRO voor alle 6R-serie tra…
De CommandPRO joystick van John Deere is nu beschi…
John Deere: nieuwe rupsbanden en …
John Deere: nieuwe rupsbanden en betere prestaties
John Deere Golf kondigt uitbreidi…
Voortbouwend op het succes van het huidige Precisi…
John Deere-maaidorsers van de W30…
John Deere-maaidorsers van de W300- en W400-serie
John Deere en Pessl kondigen same…
John Deere maakt bekend dat het met Pessl Instrume…
John Deere Vintage Selfie Wedstri…
Ter gelegenheid van 100 jaar John Deere tractoren …
John Deere 5E-trekkers Meer comfo…
De bewezen John Deere 5E-trekkers met 3 cilinders …
Zilveren medaille voor trekker ge…
Zilveren medaille voor trekker geïntegreerde AutoT…
Kemper StalkBuster ontvangt goude…
Kemper StalkBuster ontvangt gouden medaille
John Deere ondersteunt het Intern…
John Deere ondersteunt het Internationale Ruitersp…
John Deere is op zoek naar ‘Hakse…
John Deere is op zoek naar de ‘Haksel Koning’ van …
De Geautomatiseerde maaidorser
De maaidorsers en maaiborden die John Deere introd…
Nieuwe oprolpersen met variabele …
Nieuwe oprolpersen met variabele perskamer van Joh…
John Deere koopt Mazzotti een Ita…
John Deere heeft aangekondigd dat het Mazzotti, ee…
John Deere en Michelin trekkercha…
John Deere en Michelin organiseren opnieuw de Euro…
John Deere EZ Ballast gewicht nu …
Het EZ Ballast systeem – onderscheiden tijdens de …
John Deere Field Connect – nu bes…
John Deere introduceert Field Connect op de Nederl…
John Deere investeert in uitbreid…
John Deere investeert in uitbreiding Gator fabriek…
John Deere voegt nieuwe vlaggensc…
John Deere introduceert twee nieuwe tractormodelle…
John Deere beloont brandstofeffic…
Vanaf 1 november 2016 komen nieuwe eigenaren van J…
John Deere 5R Sneak Preview
John Deere Nederland B.V. organiseert in samenwerk…
Nieuwe John Deere 5G-serie gespec…
De nieuwste trekkers uit de 5G-serie van John Deer…
John Deere introduceert nieuwe co…
Klanten die op zoek zijn naar een hogere productiv…
John Deere bouwt voort op zijn tr…
Ondanks relatief sterke economische tegenwind zoal…
John Deere introduceert de Gator™…
John Deere introduceert de Gator™ XUV590i- en XUV5…
John Deere is van plan om een nie…
John Deere heeft vandaag aangekondigd dat het bedr…
John Deere en Geringhoff tekenen …
John Deere en Geringhoff hebben een marketingovere…
John Deere komt met nieuwe premiu…
John Deere is van plan om een nieuwe serie premium…
Van de eerste schets tot het tran…
Een nieuw John Deere product wordt onderworpen aan…
John Deere gaat voor productkwali…
Eén van de vier traditionele kernwaarden van John …
John Deere 6M‚ start van de produ…
Het John Deere assortiment van trekkers in de 6M-s…
Agro Techniek Holland (ATH) 2016
In overleg met de Nederlandse John Deere Landbouw …
Dolmans Landscaping ontvangt nieu…
Tijdens een Europese tour langs de diverse Europes…
John Deere veldhakselaar ontvangt…
De innovatieve 8000-serie zelfrijdende veldhaksela…
Deere & Company is één van de top…
eere & Company is één van de top 50 meest bewonder…
Wisseling Country Manager John De…
Met ingang van 1 januari 2016 zal Cor Kramer de po…
Innovaties van John Deere gaan ve…
aast producten en oplossingen die gouden en zilver…
John Deere voegt nieuwe modellen …
John Deere heeft de toevoeging aangekondigd van dr…
John Deere Agritechnica 2015
John Deere heeft talrijke gouden en zilveren onder…
John Deere onthult de nieuwe 9RX …
John Deere introduceert zijn eerste trekker ooit m…
Invulling van het voormalige West…
Als aanvulling op de eerdere communicatie houdt de…
Nieuwe generatie R-serie voorlade…
Deze nieuwe lijn voorladers is speciaal ontworpen …
Nieuwe John Deere W- en T-serie m…
John Deere W- en T-serie maaidorsers zijn grondig …
Invulling van het voormalige West…
John Deere Nederland B.V. is verheugd U mede te ku…
Nieuwe Fase IV/FT4-motoren 6R- en…
Om de reeks John Deere middelgrote tractoren uit d…
Ook loonbedrijf Derks Agra kiest …
Ook loonbedrijf Derks Agra kiest voor een John Dee…
Twee vlaggenschipproducten van Jo…
Twee vlaggenschipproducten van John Deere bereiken…
Which? Best Buy aanbeveling voor …
De RUN 46-loopmaaier van John Deere is door de con…
John Deere Z997R dieselmaaiers le…
John Deere Z997R dieselmaaiers leveren vermogen in…
John Deere moderniseert zijn port…
John Deere moderniseert zijn portfolio van grootpa…
John Deere onthult de nieuwe 9R/9…
John Deere onthult de nieuwe 9R/9RT-serie trekkers…
1 miljoenste John Deere tractor g…
1 miljoenste John Deere tractor geproduceerd John …
John Deere 7R-serie trekker
Na de veeleisende Powermix-test van het DLG-testce…
John Deere brengt nieuwe zelfrijd…
John Deere brengt nieuwe zelfrijdende veldspuit op…
John Deere blijft een topmerk
John Deere blijft een topmerk
Combine settings app from John De…
Setting and optimisation of John Deere combines ha…
John Deere Remote Display Access …
Een belangrijk onderdeel van de FarmSight-strategi…
Vooraanstaande maaidorsers van Jo…
Met ingang van dit jaar worden de grootste maaidor…