Autonoom tractorconcept New Holland NHDrive

Autonoom tractorconcept New Holland NHDrive en nieuw hoogefficiënt warmteafstotend koelsysteem vallen in de prijzen bij SIMA 2017

  • Zilveren medaille voor innovatie voor autonoom tractorconcept New Holland NHDrive, dat zowel met als zonder bestuurder werkt
  • Speciale vermelding voor het nieuwe koelsysteemontwerp van het High Efficiency Heat Rejection System (hoogefficiënt warmteafstotend systeem)

De vindingrijke en innovatieve benadering van New Holland werd erkend door de internationale jury van landbouwdeskundigen, die het autonome tractorconcept New Holland NHDrive bekroonde met de felbegeerde Silver Innovation Medal. Het autonome tractorconcept werpt een blik op de toekomst van de landbouw met daarin volledig autonome machines; een visie die de landbouw van morgen volledig zou kunnen veranderen. De jury gaf ook het nieuwe ontwerp van New Holland voor een efficiënter koelsysteem, het High Efficiency Heat Rejection System (hoogefficiënt warmteafstotend systeem), een Speciale Vermelding.

Carlo Lambro, New Holland Agriculture Brand President, zei: “We zijn bijzonder tevreden met deze erkenning van onze vooruitstrevende benadering. De bekroonde innovaties waren het resultaat van onze sterke focus op het constant verhogen van de efficiëntie en rentabiliteit die klanten met onze apparatuur kunnen behalen, en ze ondersteunen ons overkoepelende doel om te helpen de landbouw een duurzame toekomst te bieden. Het autonome tractorconcept NHDrive biedt een maximale operationele flexibiliteit dankzij de mogelijkheid om onbemand te werken, terwijl hij is voorzien van een volledig uitgeruste cabine voor de werkzaamheden waarbij complete zelfstandigheid nog niet mogelijk is. Bij New Holland Agriculture is de innovatie van de landbouw al meer dan 120 jaar ons belangrijkste doel en wij zijn dan ook trots dat wij een actieve, drijvende kracht zijn in deze belangrijke verandering."

Zilveren medaille voor innovatie voor autonoom tractorconcept New Holland NHDrive, dat zowel met als zonder bestuurder werkt

Het autonome tractorconcept New Holland NHDrive, dat is gebaseerd op een T8 Blue Power-model, is door CNH Industrial ontwikkeld in samenwerking met haar technologieleverancier Autonomous Solutions Incorporated (ASI), een in Utah gevestigd vooraanstaand leverancier van autonome off-road oplossingen, waar New Holland al lange tijd mee samenwerkt.

NHDrive is een volledig autonoom, onbemand voertuig dat kan worden bewaakt en geregeld vanaf een PC of een tablet. Hij is uitgerust met een zaaimachine en kan zelfstandig het volgende gewas recht achter de maaidorser zaaien. Boeren hebben onbeperkt toegang tot tractor- en werktuiggegevens, waar ze ook zijn, zodat ze goed onderbouwde beslissingen op het juiste moment kunnen nemen, om de operationele efficiëntie en productiviteit te optimaliseren; bovendien hebben ze te allen tijde volledige controle over hun gegevens, die altijd in hun bezit blijven.

De NHDrive-tractor kan de perioden met gunstige weersomstandigheden optimaal benutten door de klok rond te werken; hij maakt volledig gebruik van geavanceerde PLM (Precision Land Management)-technologie voor precisielandbouw; hij kan een hogere productiviteit en efficiëntie behalen dan traditionele werkwijzen; en hij helpt de risico’s van menselijke fouten verlagen, door van tevoren bepaalde en geoptimaliseerde plannen voor alle werkzaamheden te volgen.

Doordat de NHDrive-concepttractor is uitgerust met dezelfde cabine als de standaard T8, biedt hij maximale operationele flexibiliteit, en kan hij ook gebruikt worden voor werkzaamheden waarbij complete zelfstandigheid nog niet mogelijk is, zoals werkzaamheden met de frontlader en wegtransport met hoge snelheid.

De NHDrive-tractor kan naast andere zelfrijdende machines werken, maar ook samenwerken met machines die door een bestuurder worden bestuurd. In de toekomst zal hij, indien uitgerust met een aanhanger, in staat zijn om de graanverwerking volledig te automatiseren tijdens de oogst, inclusief lossen en transport. Het is denkbaar dat in de toekomst de volledige tractorserie van New Holland en andere landbouwmachines met de NHDrive-technologie zijn uitgerust.

De verdere ontwikkeling van de zelfrijdende NHDrive-tractor is een van de belangrijkste onderdelen van de toekomstige PLM-strategie - één van de pijlers van de Clean Energy Leader-strategie – en is de ultieme uiting van het idee "meer doen met minder": meer werk, meer efficiëntie, meer productiviteit, meer flexibiliteit bij bedrijfsbeslissingen, allemaal op basis van nauwkeurige gegevens. En dit gaat allemaal gepaard met geoptimaliseerd gebruik van invoeren, lagere kosten en verbruik en is minder vermoeiend.

Speciale vermelding voor het nieuwe koelsysteemontwerp van het High Efficiency Heat Rejection System (hoogefficiënt warmteafstotend systeem)

Het nieuwe koelsysteemontwerp van New Holland is gebaseerd op concepten van een “dubbel circuit” en “thermische middeling” en is bedoeld om de omvang van de radiateur en daardoor de stroomvereisten van de koelventilator te verkleinen.

Het High Efficiency Heat Rejection System (HEHRS - hoogefficiënte warmteafstotende systeem) is afhankelijk van twee circuits: een hogetemperatuurcircuit, om de motor te koelen, en een lagetemperatuurcircuit, om de voertuigsystemen plaatselijk te koelen, door de gemiddelde vereisten voor warmteafstoting toe te passen. De thermische module heeft maar twee radiateurs: één voor de motorkoeling en een andere voor het lagetemperatuurcircuit. De traditionele lucht-naar-vloeistof radiateurs worden vervangen door platenwarmtewisselaars, die veel efficiënter zijn. Dit biedt het systeem een hoge flexibiliteit, waardoor de componenten opnieuw kunnen worden ingedeeld voor een maximale efficiëntie en lagere stroomvereisten voor de ventilator. Dit biedt weer enorme voordelen voor de prestaties en zuinigheid van het nieuwe koelsysteem.

Het nieuwe systeem kent vele voordelen: de kleinere radiateurs en geoptimaliseerde indeling maken meer ruimte vrij onder de motorkap. Dankzij de vereenvoudigde thermische module is de warmtewisselaar bijzonder eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Het koelvloeistofdebiet kan dynamisch worden gebalanceerd met behulp van een elektrische pomp, om de verdeling van de koelvloeistof te regelen met speciale kleppen, en de componenten die onder de meest kritieke temperatuursomstandigheden werken, bij te staan. Het is een modulair systeem, waardoor eenvoudig extra koelers kunnen worden toegevoegd, mocht dat nodig zijn. Ook heel belangrijk is dat de hoge koelefficiëntie leidt tot aanmerkelijke energiebesparingen.


Saturday 26 November 2016
Nieuws
Intelligent aanhangerremsysteem v…
Intelligent aanhangerremsysteem van New Holland
Uitbreiding T7 gamma New Holland …
Uitbreiding T7 gamma New Holland met T7.195S en T7…
New Holland introduceert T9 Auto …
New Holland introduceert T9 Auto CommandTM: de exc…
NHDrive autonome T4.110F-wijngaar…
NHDrive autonome T4.110F-wijngaardtractor klaar om…
Voorpremière van gereedschap van …
Voorpremière van gereedschap van het merk New Holl…
New Holland wint de Gouden Aar vo…
New Holland wint de Gouden Aar voor innovatie op A…
New Holland Agriculture T6 Dynami…
New Holland Agriculture T6 Dynamic CommandTM Nieuw…
New Holland CR Revelation-maaidor…
New Holland CR Revelation-maaidorser legt de lat v…
Nieuw prototype New Holland Metha…
Vandaag presenteerde New Holland Agriculture op de…
New Holland T7: Meer comfort en n…
Nieuwe vooras en besturing, precisie tegen hoge sn…
NEW HOLLAND - GEBRUIKERSTRAINING …
In De Haan organiseerde New Holland enkele dagen t…
New Holland lanceert nieuwe T5-tr…
New Holland Agriculture toont nogmaals aan op de b…
New Holland T7.315 NHDrive-tracto…
New Holland T7.315 NHDrive-tractor om de productiv…
New Holland Agriculture neemt Kon…
New Holland Agriculture neemt Kongskilde Agricultu…
Autonoom tractorconcept New Holla…
De vindingrijke en innovatieve benadering van New …
New Holland FR Forage Cruiser mee…
New Holland FR Forage Cruiser meet tijdens het rij…
T5.120 van New Holland Agricultur…
T5.120 van New Holland Agriculture wint de titel &…
Een uitdagend en geslaagd seizoen…
Na positieve praktijktests in Italië, Spanje en he…
New Holland lanceert nieuwe klant…
New Holland lanceert vandaag een nieuw gedeelte ww…
Officiële sleuteloverhandiging va…
In het bijzijn van pers en constructeur, overhandi…
Nieuwe T6 modellen van New Hollan…
New Holland Agriculture introduceert de nieuwe vee…
Nieuwe New Holland T5 Tier 4B-ser…
New Holland heeft haar populaire T5-tractorserie e…
New Holland T7 Heavy Duty Range e…
Twee nieuwe interactieve apps om onze nieuwste pro…
De CR maaidorsers van New Holland…
New Holland introduceert nieuwe motoren en de toon…
New Holland introduceert Standaar…
De Roll-Belt™-balenpersen van New Holland hebben r…
New Holland FR Forage Cruiser lev…
New Holland FR Forage Cruiser levert ongeëvenaarde…
De nieuwe New Holland T7.290 en T…
New Holland breidt haar tractoraanbod uit met twee…
De New Holland T6 Methaan trekker
De New Holland T6 Methaan trekker
New Holland T7 Alle ins en outs
New Holland T7 Alle ins en outs
New Holland Agriculture lanceert …
New Holland Agriculture lanceert de nieuwe T4 trac…
Brochard vestigt wereldrecord mes…
Brochard vestigt wereldrecord mestverspreiding met…
New Holland lanceert de vernieuwd…
New Holland lanceert de vernieuwde T4 PowerStar™-s…
New Holland lanceert nieuwe T7-tr…
New Holland lanceert nieuwe T7-tractorserie
New Holland gebruikerstraining 20…
New Holland gebruikerstraining 2015