New Holland FR Forage Cruiser

New Holland FR Forage Cruiser levert ongeëvenaarde hakselprestaties en verwerkingsefficiëntie

  • Consistente hoogwaardige hakselkwaliteit van het breedste gewaskanaal in de industrie van verwerkingsrollen tot spout
  • Nieuwe motoren met ECOBlue™ Hi-eSCR Tier 4B-technologie afgestemd op constant hoge belastingen met krachtige prestaties
  • Nieuwe ECO-modus in motormanagementsysteem helpt brandstofverbruik te optimaliseren en leidt tot brandstofbesparingen van 21%* en Best-in-Class brandstofefficiëntie van 0.5 l/ton
  • Eersteklas comfort in ruime exclusieve cabine met ergonomisch ingedeelde bedieningen, nieuwe comfortstoelen en intuïtieve automatisering voor een moeiteloze maximalisering van de prestaties

De nieuwe zelfaangedreven veldhakselaar FR Forage Cruiser levert een consistent hoge hakselkwaliteit en een toonaangevende gewasverwerkingsefficiëntie. Deze uitzonderlijke productiviteit wordt nog verder verbeterd door de krachtige en zuinige prestaties van de nieuwe motoren, met een vermogen uiteenlopend van 476 tot 775 pk, en ECOBlue™ Hi-eSCR Tier 4B-technologie, met als topmodel een 20,1-litermotor met 824 pk. De nieuwe serie van vijf modellen biedt een ruime, exclusieve en uiterst comfortabele cabine met een ergonomische indeling en intuïtieve automatisering, waardoor bestuurders het beste kunnen halen uit de uitzonderlijke productiviteit van deze veldhakselaar.

“New Holland voert met de technologie van de veldhakselaar al meer dan 50 jaar de toon aan met vele primeurs in de industrie,” aldus Lars Skjoldager Sørensen, Hoofd van Harvesting Product Management. “De nieuwe FR Forage Cruiser bouwt verder op de sterke nalatenschap van een uiterst productief en uiterst efficiënt pakket dat op betrouwbare wijze voldoet aan de vereisten van grootschalige loonbedrijven en coöperaties.”

Consistente hoogwaardige hakselkwaliteit van het breedste gewaskanaal in de industrie van gewasverwerkingsrollen tot spout

De nieuwe FR Forage Cruiser is voorzien van de grootste hakselkooi in de industrie, zowel qua breedte als qua diameter, die zich moeiteloos door gewasproppen heen werkt. Het beproefde chevron mes snijdt netjes, snel en bovenal uniform. De hakselkooi is leverbaar in vier configuraties, in afstemming op de specifieke hakselvereisten: messen van 2x10, 2x12, 2x16 en 2x20 voor een snijbereik met een lengte van, respectievelijk, 5 tot 27 mm, 4 tot 22 mm, 3 tot 16 mm en 2 tot 13 mm. Dankzij de beproefde aandrijving van de Hydroloc-invoerrol kan de bestuurder de snijlengte tijdens de werkzaamheden aanpassen aan de gewasomstandigheden.

De grote verwerkingsrollen, met een breedte van 76 cm de breedste in de industrie, maximaliseren de doorvoer. Dankzij het exclusieve Variflow™-systeem kan de bestuurder moeiteloos overschakelen van een gras- naar een maïsconfiguratie en weer terug, en de gewasstroom onder zware omstandigheden optimaliseren voor een maximale doorvoer.

De nieuwe FR Forage Cruiser heeft bovendien een verbeterde spout. De spout was al de breedste en eenvoudigst bereikbare in de industrie, maar is nu ook nog uitgerust met verwijderbare boven- en zijpanelen over de hele lengte, een nieuwe verharde deflector, een sterkere deflectorcilinder en een betere smering van de spoutbasis. De efficiëntie kan nog verder worden verbeterd door het vullen van de aanhanger te automatiseren met het onderscheiden Intellifill™-geleidingssysteem, dat het gewas nauwkeurig in de aanhanger geleidt, ongeacht de weersomstandigheden, het moment van de dag of het type aanhanger.

Nieuwe motoren met ECOBlue™ Hi-eSCR Tier 4B-technologie afgestemd op constant hoge belastingen met krachtige prestaties

Alle modellen van de nieuwe FR-serie zijn uitgerust met motoren ontwikkeld door FPT Industrial. De twee kleinere modellen zijn uitgerust met de beproefde Cursor 13-motor afgestemd op de constant hoge belastingen die gepaard gaan met veldhakselen. De FR650 en FR780 zijn uitgerust met de nieuwe Cursor 16-motor, die onlangs door Diesel Magazine is benoemd tot “Diesel van het jaar 2014”. Beide motoren leveren krachtige prestaties met een uitzonderlijk laag brandstof- en DEF-verbruik. Een afstemming specifiek voor veldhakselen leidt tot een vrijwel directe en snelle reactie, waardoor de veldhakselaars plotselinge veranderingen in belasting moeiteloos verwerken zonder te stoppen of verstopt te raken, waardoor de capaciteit nog 5%* hoger is dan die van het voorgaande model. De inhoud van zowel de brandstof- als de DEF-tank is op alle modellen vergroot en biedt de autonomie die klanten nodig hebben op lange oogstdagen. Het topmodel FR850 is uitgerust met een 20,1-liter Vector-motor.

Met uitzondering van het grootste model, zijn alle modellen voorzien van ECOBlue Hi-eSCR-technologie om te voldoen aan de emissienormen van Tier 4B. Doordat het motorontwerp voor een optimale verbranding zorgt, is de deeltjesvorming zeer laag. Het nabehandelingssysteem reinigt de NOx die wordt gegenereerd door de hoge verbrandingstemperaturen. Dit resulteert in krachtige prestaties en een uitzonderlijk zuinig brandstofverbruik.

Nieuwe ECO-modus in motormanagementsysteem helpt brandstofverbruik te optimaliseren en leidt tot brandstofbesparingen van 21%

en Best-in-Class brandstofefficiëntie van 0.5 l/ton

Onze klanten hechten net zoveel waarde aan de capaciteit van hun veldhakselaar als aan de hakselkwaliteit, en houden de bedrijfskosten graag zo laag mogelijk. Dankzij de combinatie van de nieuwe Cursor-motoren en de ECOBlue Hi-eSCR-technologie verbruiken de nieuwe FR-modellen gemiddeld 21%* minder brandstof dan het equivalente Tier 3-model met dezelfde snijlengte. Veldtests uitgevoerd door DLG German Agriculture Society tonen aan dat de FR650 Best-in-Class brandstofefficiëntie levert van 0.5 l/ton bij een snijlengte van 8 mm in maïs. Een nieuwe standaardinstelling van de ECO-modus kan het brandstofverbruik terugbrengen onder veldomstandigheden waarbij de motor niet volledig kan worden belast, bijvoorbeeld tijdens het oogsten van gewassen met een lage opbrengst of op modderige velden. Als het intelligente motormanagementsysteem is ingeschakeld, regelt het de motortoeren en de reactiviteit om het brandstofverbruik te minimaliseren.

Het PowerCruise™-systeem van New Holland maximaliseert de productiviteit door het daadwerkelijk benodigde vermogen te bewaken en past de rijsnelheid van de FR Forage Cruiser aan om de hoogst mogelijke werksnelheid te behalen, ongeacht de variaties in de gewasomstandigheden in het veld.

Eersteklas comfort in ruime exclusieve cabine met ergonomisch ingedeelde bedieningen, nieuwe comfortstoelen en intuïtieve automatisering voor een moeiteloze maximalisering van de prestaties

De exclusieve cabine van de nieuwe FR Forage Cruiser biedt bestuurders een comfortabele werkplek. De ruime en stille cabine biedt een uitzonderlijk panoramisch zicht over 360 graden, dankzij de gebogen ruiten die vanuit iedere positie perfect zicht over het maaibord en de spout bieden. De nieuwe luchtgeveerde Deluxe-stoel past zich automatisch aan het gewicht aan en heeft variabele schokdempers. De hoek en hoogte van de rugleuning, lendesteun en zitting zijn verstelbaar en bieden de bestuurder de perfecte zithouding. Op de drie hoogste modellen is een nieuwe stoel met leren en stoffen bekleding, verwarmde en geventileerde stoelkussens en een verbeterde vering als optie leverbaar. Met de nieuwe slanke stuurkolom met een ontwerp met dubbel scharnier kan het stuurwiel eenvoudig in de juiste stand worden gezet, voor maximaal comfort en het beste zicht over het maaibord.

Het bestuurdercomfort en de productiviteit zijn verder verbeterd door middel van de intelligente en intuïtieve automatisering. De belangrijkste parameters van de machine, zoals maaibordregeling, inschakeling van de spout en activering van de Power Cruise™, worden geregeld via de multifunctionele CommandGrip™-hendel. Met de IntelliView™ IV-monitor zijn alle machinefuncties in één oogopslag te zien.


Monday 23 November 2015
Nieuws
Intelligent aanhangerremsysteem v…
Intelligent aanhangerremsysteem van New Holland
Uitbreiding T7 gamma New Holland …
Uitbreiding T7 gamma New Holland met T7.195S en T7…
New Holland introduceert T9 Auto …
New Holland introduceert T9 Auto CommandTM: de exc…
NHDrive autonome T4.110F-wijngaar…
NHDrive autonome T4.110F-wijngaardtractor klaar om…
Voorpremière van gereedschap van …
Voorpremière van gereedschap van het merk New Holl…
New Holland wint de Gouden Aar vo…
New Holland wint de Gouden Aar voor innovatie op A…
New Holland Agriculture T6 Dynami…
New Holland Agriculture T6 Dynamic CommandTM Nieuw…
New Holland CR Revelation-maaidor…
New Holland CR Revelation-maaidorser legt de lat v…
Nieuw prototype New Holland Metha…
Vandaag presenteerde New Holland Agriculture op de…
New Holland T7: Meer comfort en n…
Nieuwe vooras en besturing, precisie tegen hoge sn…
NEW HOLLAND - GEBRUIKERSTRAINING …
In De Haan organiseerde New Holland enkele dagen t…
New Holland lanceert nieuwe T5-tr…
New Holland Agriculture toont nogmaals aan op de b…
New Holland T7.315 NHDrive-tracto…
New Holland T7.315 NHDrive-tractor om de productiv…
New Holland Agriculture neemt Kon…
New Holland Agriculture neemt Kongskilde Agricultu…
Autonoom tractorconcept New Holla…
De vindingrijke en innovatieve benadering van New …
New Holland FR Forage Cruiser mee…
New Holland FR Forage Cruiser meet tijdens het rij…
T5.120 van New Holland Agricultur…
T5.120 van New Holland Agriculture wint de titel &…
Een uitdagend en geslaagd seizoen…
Na positieve praktijktests in Italië, Spanje en he…
New Holland lanceert nieuwe klant…
New Holland lanceert vandaag een nieuw gedeelte ww…
Officiële sleuteloverhandiging va…
In het bijzijn van pers en constructeur, overhandi…
Nieuwe T6 modellen van New Hollan…
New Holland Agriculture introduceert de nieuwe vee…
Nieuwe New Holland T5 Tier 4B-ser…
New Holland heeft haar populaire T5-tractorserie e…
New Holland T7 Heavy Duty Range e…
Twee nieuwe interactieve apps om onze nieuwste pro…
De CR maaidorsers van New Holland…
New Holland introduceert nieuwe motoren en de toon…
New Holland introduceert Standaar…
De Roll-Belt™-balenpersen van New Holland hebben r…
New Holland FR Forage Cruiser lev…
New Holland FR Forage Cruiser levert ongeëvenaarde…
De nieuwe New Holland T7.290 en T…
New Holland breidt haar tractoraanbod uit met twee…
De New Holland T6 Methaan trekker
De New Holland T6 Methaan trekker
New Holland T7 Alle ins en outs
New Holland T7 Alle ins en outs
New Holland Agriculture lanceert …
New Holland Agriculture lanceert de nieuwe T4 trac…
Brochard vestigt wereldrecord mes…
Brochard vestigt wereldrecord mestverspreiding met…
New Holland lanceert de vernieuwd…
New Holland lanceert de vernieuwde T4 PowerStar™-s…
New Holland lanceert nieuwe T7-tr…
New Holland lanceert nieuwe T7-tractorserie
New Holland gebruikerstraining 20…
New Holland gebruikerstraining 2015