New Holland wint de Gouden Aar

New Holland wint de Gouden Aar voor innovatie op Agribex 2017

Het allereerste proactief en automatisch programmeringsysteem voor maaidorsers van New Holland wint de Gouden Aar voor innovatie op Agribex 2017

  • Maximale opbrengst, minimale verliezen en beschadigd graan, minder bestuurdersvermoeidheid
  • Eerste reinigingssysteem met druksensoren in de industrie voorkomt graanverliezen
  • Zelflerende ‘Field and Yield Prediction’ zorgt voor proactieve optimalisering van instellingen voor aankomende omstandigheden
  • Automatische verstelling van het rotorblad garandeert efficiënter vermogen en lagere verliezen

New Holland Agriculture werd tijdens de innovatiewedstrijd op Agribex onderscheiden met de Gouden Aar voor innovatie voor haar proactieve en automatische programmeringsysteem voor maaidorsers (een primeur in de industrie) op de CR Revelation-maaidorsers. “Hiermee bieden we een oplossing voor één van de grootste uitdagingen voor bestuurders van maaidorsers: een maximale opbrengst garanderen, terwijl de verliezen en het percentage beschadigd graan laag blijven. Dit nieuwe automatische instelsysteem voor maaidorsers tilt automatisering naar nieuwe hoogtes: terwijl de huidige systemen reactief zijn, voorspelt de New Holland oplossing proactief veranderingen in hellingen en gewasdichtheid, en treft corrigerende maatregelen voordat overbelasting of verliezen zich voordoen,” aldus Lars Skjoldager Sørensen, Hoofd van de Harvesting Product Line.

Maximale opbrengst, minimale verliezen en beschadigd graan, minder bestuurdersvermoeidheid

Van zodra vorige opbrengsten, topologische en alle op GPS-positiegegevens gebaseerde maaidorserinstellingen eenmaal in de maaidorser zijn geprogrammeerd, extrapoleert het systeem tijdens de volgende oogstcampagne de gegevens en reageert het programmeringsysteem snel op variërende omstandigheden. Het proactieve systeem vertrouwt op traditionele sensoren en regelsystemen die zijn aangevuld met het allereerste lastmetende reinigingssysteem in de industrie, ‘Field and Yield Prediction’, en met rotorbladen die vanop afstand regelbaar zijn. De bestuurder kan verschillende bedieningsmodi kiezen, uiteenlopend van maximale opbrengst tot maximale graankwaliteit, met steeds een uiterst efficiënt vermogen. Met gebruik van de gegevens die in het systeem werden opgeslagen optimaliseert de maaidorser zelf de instellingen, zelfs nog voor het maaibord begint te maaien en start met het binnenhalen van de oogst.

Eerste reinigingssysteem met druksensoren in de industrie voorkomt graanverliezen

De nieuwe druksensoren op het reinigingssysteem introduceren een nieuwe manier om de belasting van het reinigingssysteem te meten. New Hollands innovatieve systeem meet het drukverschil over de bovenste zeef, voor een nauwkeurige indicatie van de belasting van het reinigingssysteem. Op grond van deze gegevens maximaliseert het systeem proactief de prestaties van het reinigingssysteem en voorkomt verliezen. Indien zich toch verliezen zouden voordoen identificeert het systeem onmiddellijk de oorzaak en treft snel de nodige corrigerende maatregelen. Dit resulteert in snellere en kleinere correcties van de zeefopening en de ventilatorsnelheid, en leidt daardoor tot meer capaciteit en een stabielere werking van het reinigingssysteem. Op deze manier verhoogt de bestuurder de productiviteit, met als bijkomend voordeel dat hij niet constant zelf aanpassingen hoeft te maken, waardoor hij minder snel vermoeid raakt.

Zelflerende ‘Field and Yield Prediction’ zorgt voor proactieve optimalisering van instellingen voor aankomende omstandigheden

Het nieuwe automatiseringssysteem van New Holland gebruikt een proactieve benadering om de instellingen te corrigeren en af te stemmen op de veranderende oogstomstandigheden. Het ‘Field and Yield Prediction’-systeem is een zelflerend hulpmiddel dat veranderingen in hellingen en gewasdichtheid vóór de maaidorser voorspelt. Het gebruikt topologische gegevens om te anticiperen op de omstandigheden vóór het maaibord. Om de opbrengst vóór de maaidorser te voorspellen, extrapoleert het systeem de opbrengst van aangrenzende passages die al werden geoogst en de gegevens van GPS-opbrengstkaarten van eerdere passages die in de maaidorser werden geprogrammeerd. Het automatiseringssysteem optimaliseert de instellingen proactief. Dit leidt tot beter betrouwbare en soepelere handelingen die het totaalrendement en de opbrengst van de maaidorser verbeteren zonder tussenkomst van de bestuurder, waardoor hij minder vermoeid wordt.

Automatische verstelling van het rotorblad garandeert efficiënter vermogen en lagere verliezen

De maaidorser verandert automatisch de hoek van alle rotorbladen naargelang de gewasbelasting, wat onmiddellijk de tijd dat het gewas in de rotors blijft en het vereiste vermogen van de rotor beïnvloedt. Dat betekent dat het geautomatiseerde systeem de rotor van efficiënter vermogen voorziet, zonder dat dit invloed heeft op de instellingen voor het dorsen en scheiden, voor brandstofbesparingen en beter rendement. De maaidorser past zich automatisch aan de veranderende gewasomstandigheden of gewassoorten aan, waardoor de dagelijkse productiviteit toeneemt en minder tijd nodig is voor het overschakelen tussen gewassen. Dit nieuwe kenmerk verlaagt het verbruikte vermogen van de rotors met 20%.

“We zijn zeer trots op deze onderscheiding die getuigt van de toewijding van New Holland om technologie en innovatie toe te passen om haar klanten te helpen in hun constante streven naar efficiëntie en productiviteit,” aldus Alessandro Maritano, Vice President EMEA, New Holland Agriculture. “We ontwikkelden een zelflerend en proactief systeem dat sneller reageert en op die manier het proces van de maaidorser optimaliseert en stabiliseert, terwijl de bestuurder zelf minder vaak moet ingrijpen. Dankzij dit automatiseringssysteem nemen we een volgende stap in de richting van de automatisering van het volledige maaidorser oogstproces. Deze innovatieve eigenschap draagt bij aan de topprestaties van de recent geïntroduceerde CR Revelation, ‘s werelds krachtigste maaidorser met hoge capaciteit: met een herontworpen restverwerkingssysteem, beter instelbare gewasstroom en een nog grotere vermogensboost, levert deze maaidorser 10% meer capaciteit met een gegarandeerde graankwaliteit en uitstekende restverwerking.”


Friday 8 December 2017
Nieuws
Intelligent aanhangerremsysteem v…
Intelligent aanhangerremsysteem van New Holland
Uitbreiding T7 gamma New Holland …
Uitbreiding T7 gamma New Holland met T7.195S en T7…
New Holland introduceert T9 Auto …
New Holland introduceert T9 Auto CommandTM: de exc…
NHDrive autonome T4.110F-wijngaar…
NHDrive autonome T4.110F-wijngaardtractor klaar om…
Voorpremière van gereedschap van …
Voorpremière van gereedschap van het merk New Holl…
New Holland wint de Gouden Aar vo…
New Holland wint de Gouden Aar voor innovatie op A…
New Holland Agriculture T6 Dynami…
New Holland Agriculture T6 Dynamic CommandTM Nieuw…
New Holland CR Revelation-maaidor…
New Holland CR Revelation-maaidorser legt de lat v…
Nieuw prototype New Holland Metha…
Vandaag presenteerde New Holland Agriculture op de…
New Holland T7: Meer comfort en n…
Nieuwe vooras en besturing, precisie tegen hoge sn…
NEW HOLLAND - GEBRUIKERSTRAINING …
In De Haan organiseerde New Holland enkele dagen t…
New Holland lanceert nieuwe T5-tr…
New Holland Agriculture toont nogmaals aan op de b…
New Holland T7.315 NHDrive-tracto…
New Holland T7.315 NHDrive-tractor om de productiv…
New Holland Agriculture neemt Kon…
New Holland Agriculture neemt Kongskilde Agricultu…
Autonoom tractorconcept New Holla…
De vindingrijke en innovatieve benadering van New …
New Holland FR Forage Cruiser mee…
New Holland FR Forage Cruiser meet tijdens het rij…
T5.120 van New Holland Agricultur…
T5.120 van New Holland Agriculture wint de titel &…
Een uitdagend en geslaagd seizoen…
Na positieve praktijktests in Italië, Spanje en he…
New Holland lanceert nieuwe klant…
New Holland lanceert vandaag een nieuw gedeelte ww…
Officiële sleuteloverhandiging va…
In het bijzijn van pers en constructeur, overhandi…
Nieuwe T6 modellen van New Hollan…
New Holland Agriculture introduceert de nieuwe vee…
Nieuwe New Holland T5 Tier 4B-ser…
New Holland heeft haar populaire T5-tractorserie e…
New Holland T7 Heavy Duty Range e…
Twee nieuwe interactieve apps om onze nieuwste pro…
De CR maaidorsers van New Holland…
New Holland introduceert nieuwe motoren en de toon…
New Holland introduceert Standaar…
De Roll-Belt™-balenpersen van New Holland hebben r…
New Holland FR Forage Cruiser lev…
New Holland FR Forage Cruiser levert ongeëvenaarde…
De nieuwe New Holland T7.290 en T…
New Holland breidt haar tractoraanbod uit met twee…
De New Holland T6 Methaan trekker
De New Holland T6 Methaan trekker
New Holland T7 Alle ins en outs
New Holland T7 Alle ins en outs
New Holland Agriculture lanceert …
New Holland Agriculture lanceert de nieuwe T4 trac…
Brochard vestigt wereldrecord mes…
Brochard vestigt wereldrecord mestverspreiding met…
New Holland lanceert de vernieuwd…
New Holland lanceert de vernieuwde T4 PowerStar™-s…
New Holland lanceert nieuwe T7-tr…
New Holland lanceert nieuwe T7-tractorserie
New Holland gebruikerstraining 20…
New Holland gebruikerstraining 2015