Unlimited Studio transformeert tractoren

Als een tractor van de lopende band rolt en wordt overgebracht naar de Unlimited Studio, ondergaat deze een complete transformatie. Het team van experts in onze Unlimited Studio voegt alle gewenste opties toe, sluit apparatuur aan, ontwerpt het eindresultaat, installeert en test alle onderdelen en de constructie. Tevens documenteert ze het hele werkproces om ervoor te zorgen dat alles verantwoord en herleidbaar is. Ook moeten de onderdelen en opties verenigbaar zijn met de andere apparatuur van de tractor en bij te bestellen zijn. Drie van de zeven teamleden zijn monteurs, de vier anderen verrichten bureauwerkzaamheden.

Afgelopen najaar bijvoorbeeld creëerde de Unlimited Studio een nieuwe versie van de T174 Active tractor. Viervoudig World Rally Champion Juha Kankkunen heeft deze tractor, het origineel, eerder dat jaar gebruikt om een nieuw wereldsnelheidsrecord te behalen voor tractors; hij behaalde een snelheid van 130,165 km/h. De replica is vorig jaar november tentoongesteld op de Agritechnica in Duitsland.

Een op de tien trekkers op maat gemaakt in de Unlimited Studio

Maar liefst tien procent van alle nieuwe Valtra-tractoren uit Suolahti is in de Unlimited Studio verder behandeld voor specifieke maatwerk aanpassingen. Kortom, de Unlimited Studio gaat verder waar Valtra’s uitgebreide lijst met opties eindigt. De Unlimited Studio belooft om alle wensen die klanten voor hun nieuwe trekkers hebben te vervullen, zolang ze technisch haalbaar zijn en voldoen aan wet- en regelgeving.

”Visuele verbeteringen, zoals afbeeldingen, speciale verfaanbrenging en op maat gemaakte interieurs zijn erg populair. Soms betreft de aanpassing een pragmatische reden, zoals aannemers die een bepaalde veiligheidskleur willen of militaire klanten die een camouflagekleuren vereisen”, legt Petri Loukiala, hoofd van de Unlimited Studio, uit.

Andere gangbare verfijningen betreffen onder meer wijzigingen in de hydraulica, bosbouwwerktuigen, speciale uitrusting zoals een fronthef, extra verlichting, kachels en zelfs alcoholsloten. En een klant wilde een op maat gemaakte trap om te voorkomen dat de poten van zijn hond zouden beknellen. Het Unlimited Studio team vond ook voor dit probleem een oplossing.

”In de paar jaar dat de Unlimited Studio nu bestaat, kent ze een enorme groei. Vorig jaar hebben we meer dan 650 tractoren in behandeling genomen. In ons eerste jaar leverden we alleen in Finland, maar tegenwoordig gaan ze over de hele wereld”, voegt Loukiala toe.

Tractoren bij de Unlimited Studio verschillen in die mate van andere aanpassingen dat alle opties onder dezelfde garantie vallen als de tractoren zelf. Ook zijn ze volledig compatibel met Valtra-tractoren en onderdelen, en zijn ze allemaal gedocumenteerd. Daardoor zijn reserveonderdelen ook gewoon in de toekomst te bestellen met behulp van het serienummer van de tractor.

De Unlimited Studio is afgelopen najaar al wel verhuisd naar een nieuwe locatie met ruimere faciliteiten. Dat maakt het mogelijk om meer dan twaalf tractoren op een moment te behandelen. De nieuwe studio heeft zes liften, een technische afdeling, een kleine verfshop voor onderdelen, en een extra unit voor de productie van hydraulische slangen. De nieuwe faciliteiten maken het ook gemakkelijker om klanten te kunnen verwelkomen.


Thursday 18 August 2016
Nieuws
Kom 32 mei naar de Valtra SmartTo…
Of is uw agenda die dag al vol? Dan bent u ook op …
Valtra T254 SmartTouch Tractor of…
Valtra T254 SmartTouch Tractor of the Year 2018 en…
Een werkheld - De nieuwe A-serie
De nieuwe Valtra A4-serie is de eerste 4e generati…
Actie: Valtra Redline modellen!
Veel tractor voor je geld! Of het nu een 4-cilinde…
Valtra wint ‘machine van het jaar…
De Valtra A104 HiTech heeft op de SIMA 2017 in Par…
Valtra wederom present op Mechan …
Valtra is ook dit jaar present bij de Wintershow v…
Maak je Valtra compleet!
Valtra tractoren zijn bij uitstek geschikt om ze u…
Valtra verlaagt de druk!
NU: 0,9% // 60 mnd financiering! Verlaag ook uw fi…
Valtra met N154e Direct Golden ui…
Ook Valtra is dit jaar weer van de partij op de AT…
Unlimited Studio transformeert tr…
Als een tractor van de lopende band rolt en wordt …
Valtra versterkt positie in Afrik…
Afrika heeft een oppervlakte die ongeveer 3,5 keer…
De N3 nog één keer in de spotligh…
De Valtra N3 serie (99 tot 171 pk) is bij eindgebr…
Unieke Valtra tractor geveild tij…
Eén van de pronkstukken van Valtra, ‘’de T234 Vers…
Valtra lanceert compleet nieuwe N…
Vanaf 7 oktober 2015 heeft de vierde generatie van…
Splinternieuwe T-serie
De vierde generatie van de Valtra T-serie is een s…
Nokian Tyres en Valtra vestigen n…
Valtra heeft op Nokian banden en met wereldkampioe…
Valtra T173 HiTech geloofd in Pro…
Het mechanisatiemagazine, Profi heeft de T173 hite…
Machine van het Jaar award voor d…
De splinternieuwe Valtra T-serie is verkozen tot w…