Precisiezaaimachine met TFC2 Comfort opklapbaar frame met verstelbare rij-afstand

Precisiezaaimachine met TFC2 Comfort opklapbaar frame met verstelbare rij-afstand 

Monosem, fabrikant van precisiezaaimachines en schoffelmachines, introduceert tijdens komende SIMA in Parijs (hal 6, stand F027) een nieuw model precisiezaaimachine uitgevoerd met het nieuwe TFC2 Comfort frame. De machine is geschikt voor het zaaien van bijvoorbeeld maïs, bonen en bieten op verschillende rij-afstanden. Door middel van een speciaal snel-verstelsysteem kan binnen een half uur de machine eenvoudig omgebouwd worden naar een andere rij-afstand.

Zwevend, opklapbaar frame Het nieuwe TFC2 Comfort frame is gemaakt van een speciale 5” kokerprofiel en heeft een maximale werkbreedte van 6m50 en is opklapbaar tot 3 meter. Dit gedragen opklapbare TFC2 Comfort frame is perfect bodemvolgend dankzij de onafhankelijke buitenste secties van het frame. Deze buitenste secties kunnen onafhankelijk van het frame in hoogte bewegen. Dit is erg praktisch, zeker bij afhangende perceelsranden. Machines met mechanische aandrijving hebben elk hun eigen aandrijving. Dankzij de onafhankelijke ophanging is het mogelijk de buitenste elementen te heffen. Het frame is optioneel uit te voeren met compact opklapbare markeurs, waardoor de hoogte beperkt wordt.

Verplaatsbare frontwielen
Voor zaaimachines met frontwielen is een minimale insporing en grote stabiliteit van groot belang. Een stabiele machine is de basis voor nauwkeurig zaaien in de rij. MONOSEM heeft daarom dit frame uitgevoerd met 4 brede 26x12 wielen. Deze frontwielen zijn snel en eenvoudig te verplaatsen, zodat ze perfect in het spoor van de tractor kunnen lopen of precies passend tussen de rijen van het te zaaien gewas. De wielstellen kunnen in hoogte versteld worden, zodat de machine ideaal afgesteld kan worden onder verschillende omstandigheden. Een ander voordeel van de frontwielen is de maximale ruimte tussen de zaai-elementen. De machine kan dus perfect werken op grond met veel gewasresten of met een kleine rij-afstand.

Maximale toepasbaarheid Het TFC2 Comfort frame kan uitgevoerd worden met het bekende NG Plus 4 zaai-element of met het nieuwe Monoshox®.EU NG Plus M zaai-element. Beide elementen zijn geschikt voor het zaaien van maïs, bonen, koolzaad, bieten, zonnebloemen, etc. Met het nieuwe TFC2 Comfort frame is het mogelijk te zaaien op een rij-afstand van 75 cm (8 rijen), 50 cm (12 rijen) en 37,5 cm (16 rijen). Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld met 9 of 11 rijen te zaaien met een gereduceerde rij-afstand. Door middel van een speciaal snel-verstelsysteem met draadspindel en schuifsysteem, kan binnen een half uur de machine eenvoudig omgebouwd worden naar een andere, willekeurige rij-afstand.

Monoshox®.EU >>> Meer capaciteit en hoger opkomstpercentage! Doordat het nieuwe NGP-ME element is uitgevoerd met Monoshox® zal het element tijdens het zaaien, ook op oneffen land, strak en stabiel lopen. Het Monoshox®.EU element is namelijk uitgevoerd met een speciaal ontwerp parallellogram met schokdemper. De druk op het element kan eenvoudig ingesteld worden. Dus voor alle omstandigheden kan de gewenste werkdruk op het element ingesteld worden.

Doordat het element nog stabieler en strakker loopt, wordt de al reeds bekende hoge nauwkeurigheid nog nauwkeuriger wat betreft zaaidiepte en zaai-afstand. Uitvoeringen met het PRO-wiel geven daarnaast ook nog eens een in de praktijk bewezen hoger opkomstpercentage doordat het zaaizaad in de vochtige grond vastgedrukt wordt. Tests hebben uitgewezen dat met het Monoshox®.EU element meer capaciteit behaald kan worden en dat het opkomstpercentage hoger is in vergelijking met andere modellen zaaimachines.

Eenvoudig en nauwkeurig af te stellen De zaai-elementen zijn leverbaar met mechanische aandrijving of met elektrische aandrijving. Machines met elektrische aandrijving zijn voorzien van een eigen stroomvoorziening met stroomgenerator en accu. Zeker met een groter aantal rijen is dit een groot voordeel, aangezien de zaaimachine dan niet afhankelijk is van de capaciteit van de dynamo van de tractor. Door middel van het Monosem TOUCH of MiniTOUCH scherm of een ander ISOBUS scherm is het mogelijk om de zaai-afstand eenvoudig en nauwkeurig in te stellen en te controleren. Dit in combinatie met de stabiliteit van de machine en het Monoshox®.EUzaai-element, dragen zorg voor een nauwkeurige zaaiafstand.

Kunstmest in combinatie met fronttank Het TFC2 Comfort frame kan gecombineerd worden met de Monosem fronttank STD of DUO. Het model STD is uitermate geschikt voor machines met 8 of 12 rijen. De DUO fronttank wordt meestal gebruikt voor machines met 8, 12 of 16 rijen. Met de DUO fronttank is het mogelijk om een grotere hoeveelheid kunstmest toe te dienen per hectare. Beide modellen fronttank zijn leverbaar met een standaard mechanische aandrijving of met een elektrische aandrijving van de distributie-unit. Het DUO model met elektrische aandrijving is uitgevoerd met twee verschillende elektrisch aangedreven distributie-units.

 


Farmstore BV, dinsdag 14 februari 2017
Meer info: http://www.farmstore.nl


Facebook reacties