Fendt Vario 1050 Black Beauty on the road met Agribumper

Fendt Vario 1050 Black Beauty on the road met Agribumper

Eerste Fendt 1050 Black Beauty In Nederland en natuurlijk met Agribumper 

Een Quote uit dagblad Tubantia van 21 juni 2017 waarin stond ”Hij heeft een 12 literdieselmotor met de kracht van 500 paarden. Hij weegt 14,3 ton en is 3.80 meter hoog. Zijn achterwielen hebben een doorsnede van 2.35 meter. Zijn koets is gelakt in glanzend zwart. Z'n topsnelheid van 65 kilometer per uur klinkt minder spannend, maar is voor een trekker nog flink. Ja, een echte kerel wil 'm maar wat graag: de Fendt 1050 Vario” 

Nou dat hebben ze geweten daar in Twente. Liefhebbers, amateur- en beroepsfotografen liggen op de loer om deze dikste standaard trekker ter wereld voor de camera te krijgen.  Die kans is het grootst als je je ingraaft in een greppel in het “Dinkelland” in de buurt van Denekamp – Tilligte – Ootmarsum.  Hij is in gebruik bij een stratenmaker bedrijf in Tilligte. Elke dag vertrekt daar de combi met stratenmakersequipment op een dieplader om s’avonds weer terug te keren naar z’n remise. De hefarmen zijn er af, de Vario-Grip op een akker gebruiken zal niet snel gebeuren en bijzonder smerig zal deze trekker nooit worden, dus altijd mooie plaatjes. Eigenaar Antoon Weernink heeft goed nagedacht welke trekker hij wilde en hoe deze er uit moest komen te zien. Samen met Fendt Dealer Niemeijer in Langeveen is de trekker zorgvuldig samengesteld, vorige week afgeleverd en meteen in gebruik genomen, nadat er ook een Agribumper is gemonteerd. Want iedereen is er over eens, deze trekker heeft ruimte nodig op de openbare weg, waarbij de veiligheid bijzondere aandacht kreeg met nog betere LED verlichting en knipperlichten.  Deze trekker mocht ook niet te lang worden want Weernink rijdt ook veel over de grens in Duitsland. Daar geldt dat een trekker, gemeten vanaf het stuur tot voorzijde niet langer mag zijn dan 350cm. Hou je je daar niet aan dan kun je veel problemen en boetes krijgen. Bovendien ben je in veel gevallen niet meer verzekerd.  Dus vielen de andere trekkerbumper systemen ook af. Als stratenmakerbedrijf moet men veel manoeuvreren in woonwijken en bouwlocaties, de bumper mag daarom niet te veel uitsteken bij ingestuurde voorwielen. Op speciaal verzoek van Weernink en in overleg met Agribumper is een kleine smallere hoogglans zwarte gelakte trekkerbumper met een gewicht van 350kg gemonteerd. Zo dicht mogelijk tegen de 38”voorbanden en slechts 230cm breed. De stokjes op de hoeken zijn net zichtbaar vanuit de bestuurderstoel. De neuscamera van deze dikke Fendt heeft er een hulpmiddel bij. Het is zo een veiligere trekker geworden. 

AGRIbumper lost elk gewichtprobleem op!

Met een AGRIbumper veilig frontgewicht is elk gewichtprobleem eenvoudig op te lossen met bijvoorbeeld een 900kg of 1200kg verzie.  Hij hangt niet in de drie-punt maar wordt eenmalig aangebouwd, het unieke van deze trekkerbumper. Het gewicht is variabel, dus bij transportwerk kunnen de blokken er eenvoudig en snel uitgehaald worden terwijl de bumper zelf blijft zitten.  Bij grond bewerken meer gewicht nodig? Geen probleem, standaard beschikbaar tot 1.600kg, maar wie meer wil moet het maar zeggen… het kan allemaal en de bumper wordt er niet groter van, alleen iets hoger. De AGRIbumper is standaard voorzien van goedgekeurde LED dagrijlampen, knipperlicht en breedtemarkering zodat de breedte van het voertuig dag en nacht goed wordt aangegeven. Het zit op de enige juiste plaats, 50cm vanaf het wegdek, daar waar je tegenligger op is gefocust.

Voor deze Fendt 1050 is er zelfs een variabele gewichtsoplossing tot 3500kg mogelijk.   

€ 500,- Subsidie

Cumela Nederland verstrekt haar leden € 500,- subsidie per trekkerbumper (max 2 per bedrijf) om het gebruik ervan te stimuleren. AGRIbumper doet daar gratis transport en aanbouw bij omdat deze trekkerbumper anders is dan de rest. Het systeem wordt eenmalig aangebouwd en afgesteld. Dan gaan de losse gewichtblokken er in en die zijn er gemakkelijk en snel af te halen of terug te plaatsen. 400kg voor op de weg, 700, 900 of 1600kg voor in het veld, u zegt maar. Zo kan een deel van de investeringskosten toch doorgerekend worden want zo bespaart u brandstof en voorkomt u onnodig bandenslijtage.   

Weinig duurder in aanschaf, maar uniek en goedkoper in gebruik.

Er komen steeds meer trekkerbumpers op de markt, teken dat aan de zijde van fabrikanten nagedacht wordt over veiligheid. Gebruikers zien in korte tijd dat er keuzes gemaakt moeten worden. Vergelijk dus niet op prijs per kilo maar op gebruiksmogelijkheden in uw situatie en reken alles goed door. Wilt u een simpele goedkope trekkerbumper gemaakt van 6 mm plaatstaal dan is de AGRIbumper wellicht niet de meest voor de hand liggende oplossing. Maar heeft u wisselende werkzaamheden of zit u veel op de weg met een zware dumper of mest-tank dan is een AGRIbumper van 25mm dik hogesterkte staal, met goedgekeurde Led dagrijlampen en knipperlicht en een variabel te gebruiken gewicht uiteindelijk goedkoper en bespaart u op brandstofkosten en bandenslijtage. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om hier de meeste systemen te vergelijken (vergelijk - klik hier) Naast de € 500,- subsidie als u Cumela lid genoeg stof tot nadenken. De actie duurt nog tot midden 2019.

Er is al een Agribumper vanaf € 2.350,-

Voorwaarden om de Cumela subsidie te krijgen zijn helder. Doel is een veiliger verkeer, maar dan moet de trekkerbumper wel altijd aan de trekker blijven zitten.
Omdat de fronthef en aftakas in veel gevallen gewoon bruikbaar blijft, daar is de Agribumper uniek in, kan een deel van de investeringskosten toch doorgerekend worden.
De subsidie bedraagt € 500,- per trekkerbumper (max 2 per bedrijf) Agribumper is een modulaire bumper. Achteraf gewichten bij bestellen is dus geen enkel probleem.

Zo rij je dus al Cumela lid een veiligere trekker met Agribumper vanaf  € 1.850,- (model base-line 350kg)

6 belangrijkste verschillen met alle andere trekkerbumpers is dat bij een Agribumper: 

  1. De fronthef en aftak-as in veel gevallen gewoon bruikbaar blijft.
  2. Het gewicht variabel te gebruiken is (of te combineren met andere trekkers met een Agribumper)
  3. De trekker is altijd veilig met of zonder extra gewicht of aangebouwde machine
  4. Een trekker wordt niet langer want de Agribumper zit achter de vanghaken van de hefarmen
  5. Minder ombouw tijd en vergeten om de trekkerbumper terug te plaatsen is hier niet van toepassing
  6. De bumper is gemaakt van 25mm dik staal 355 

Agribumper is beschikbaar in 2 breedtes en 3 modellen en 22 types: 

ï‚· 220cm brede Base-line verzie van 350kg tot 1.000kg  - voor trekkers van 100 - 240pk

ï‚· 250cm brede Weight-line verzie van 400kg tot 2.000kg  - voor trekkers van 160 - 500pk

ï‚· 250cm brede Easy-line verzie van 400kg tot 2.800kg  - voor trekkers van 160 - 500pk 


Agribumper, dinsdag 27 juni 2017
Meer info: http://www.agribumper.com


Nieuws
Nieuwe locatie voor #Fendtastic e…
Omdat er op de oorspronkelijke locatie te weinig g…
Het licht staat op groen!
Al eens naar een nieuwe Fendt 700 gekeken? Nog nie…
Fendt 1050 demo van Mechan Groep
Mechan Groep heeft al enige tijd de beschikking ov…
Eerste Fendt 1050 in Nederland af…
Fendt dealer Jan van Iperen heeft vandaag bij de M…
Stap ook in de Fendt wereld tijde…
Fendt is dit jaar wederom sterk vertegenwoordigd o…
Haal nu ook je trekker rijbewijs …
In samenwerking met Mechan Groep is het mogelijk o…
Geld lenen levert geld op tijdens…
Naast spaarrekeningen die geld kosten, zijn er nu …
Fendt aanwezig op Mechan Groep st…
Fendt is ook dit jaar, als onderdeel van de Mechan…
Tweede Fendt 1050 Vario verkocht
Tweede Fendt 1050 Vario verkocht door Willem Zuurb…
Er valt iets te halen!
De innovaties van morgen zijn vandaag al beschikba…
Eerste Katana verkocht in Nederla…
Fendt heeft de eerste Katana in Nederland weten te…
Gebruikte Fendt pagina live
Vanaf vandaag, maandag 22 februari, is de gebruikt…
Fendt 1050 aanwezig tijdens winte…
Tijdens de wintershow van Mechan Groep zal ook de …
Fendt 300 Vario ‘Machine of the y…
De nieuwe Fendt 300 Vario wordt op de SIMA in Pari…
Aflevering vijf Fendt trekkers
Afgelopen week heeft Fendt Steenbergen Middelkoop …
Fendt Katana 65
Fendt Katana 65 hakselt met succes het eerste Nede…
Winnaar van de ATH-actie kiest Fe…
Op donderdag 30 oktober ontving Fendt in haar show…
Facebook reacties