Dewulf rooit nu ook op de poolcirkel

Dewulf rooit nu ook op de poolcirkel

Een 22 jaar oude R3000S, 2-rijige zelfrijdende zeefbandrooier van Dewulf, is sinds kort actief in het Finse Lapland. De machine rooit op 70 km ten zuiden van de Noordpoolcirkel en is daarmee de meest noordelijke actieve Dewulf-rooier ter wereld. Wereldwijd kiezen meer en meer aardappeltelers voor de rooioplossingen van Dewulf, die doorheen de jaren al hun weg gevonden hebben over elk continent...

Aardappelteler Juha Jankkila kocht zijn R3000S in 2014 via de Finse Dewulf-dealer, Avagro. De R3000S rooit elke seizoen een 40-tal ha met een lage cost of ownership, waardoor er op een zeer economische manier kan geteeld worden. Jankkila rooit een specifiek aardappelras, Puikula, een middenvroeg ras dat vanaf augustus oogstbaar is. Deze variëteit groeit het best in het Finse Lapland en is juridisch beschermd door zijn gecontroleerde en geografisch bepaalde productie. Het bloemige ras wordt sinds de jaren 1700 geteeld en heeft een sterke smaak dankzij het bijna ononderbroken zomerdaglicht in Lapland. De aardappelen hebben een groeiseizoen van slechts 80-90 dagen en moeten in minder dan 14 dagen gerooid worden.

Met jaarlijks meer dan 50 geproduceerde eenheden, is de R3060 een wereldwijd begrip geworden. In 1989 bereikte Dewulf een mijlpaal met de introductie van de allereerste en innovatieve zelfrijdende, driewielige rooier met zwanenhalsbesturing. Vandaag, 28 jaar later, produceert Dewulf met trots de 5de generatie van deze vaak geïmiteerde maar nooit geëvenaarde rooier. Jarenlang vakmanschap en kwalitatieve first-in-class standaardcomponenten maken van de Dewulf-rooiers de meest betrouwbare oogstmachines jaar in, jaar uit, ongeacht het bouwjaar.


Foto's met dank aan Dewulf , donderdag 13 juli 2017
Meer info: http://dewulfgroup.com


Facebook reacties