Agritechnica verdeelt medailles

Agritechnica verdeelt medailles

In november vindt in Hannover weer de tweejaarlijkse Agritechnica plaats. Traditioneel verdeelt de innovatiecommissie een aantal innovatie medailles. Er worden. dit jaar twee Gouden Medailles uitgereikt en 29 Zilveren.

Goud is er dit jaar voor Claas, voor de Cemos autonome maaidorserinstelling voor schudder- en hybride maaidorsers. De tweede Gouden Medaille gaat naar Kemper, voor de in het voorzetstuk geïntegreerde StalkBuster. Deze beschadigt de stoppel heel sterk, wat bijdraagt aan de bestrijding van de maisstengelboorder.

Opvallende Zilveren Medailles zijn er onder meer voor Fliegl. Deze Duitse fabrikant ontwikkelde de Büffel, een snijinrichting voor gras, die het gesneden gras in een naastrijdende wagen brengt. Het voodeel is dat de snijinrichting continu op het veld in actie is en het transport plaats vindt met minder dure wagens.

Een tweede Zilveren Medaille is er voor Claas, voor een Axiom 900 trekker op eeen TerraTrac rupsonderstel, voorzien van een volledige vering. Het comfort is daardoor veel beter dan met de traditionele driehoeksrupsen.

John Deere valt in de prijzen met de EZ Ballast Wheels, een gemakkelijke manier om wielgewichten aan de trekker te bevestigen. Dezelfde firma kreeg ook een prijs voor de aansturing van schoffelapparatuur. Dit is het eerste gezamenlijke product met Monosem na de overname van dat merk. Het bijzondere zit er in dat de aansturing niet over een sideshift loopt, maar via de hydraulische stabilisatie.

Fendt krijgt een medaille voor de e100 Vario, een 50kW elektrische trekker, met een acccupakket voor 4 uur werken. Verder krijgen ook de Mars robotjes van FENDT een medaille. Hierbij vervangt een zwerm kleine robotjes een grote landbouwmachine.

Pöttinger ziet zijn camera gestuurde zaaibedbereiding beloond door de innovatiecommissie. Die waardeerde ook het door gps uitheffen en inzetten van ploegen door de firma Kuhn.

Mesttank fabrikannt Wienhoff krijgt een medaille voor LevelTuner. Op basis van de druk in de disselvering van een meerassige tank wordt de druk in de luchtvering van de voorste as van de tank aangepast, waardoor negatieve oplegdrukken vermeden worden..

SwingStopPro van Amazone voorkomt zwiep van de bomen. Slim genoeg voor een medaille.

De nieuwe Ideal maaidorsers van Agco vallen in de prijzen, vooral vanwege de rupsen en de hoge capaciteit.

De nieuwe Ventor aardappelrooier van Grimme, waarover Trekkerweb al eerder berichtte, is ook met een medaille beloond.De verhoogbare cabine van de Kronehakselaar en de wildredder van Pöttinger zijn verder enkele opvallende prijswinnaars


Arend Jan Blomsma Trekkerweb, donderdag 7 september 2017

Facebook reacties