Meer dan 500 aanmeldingen #Studentendag PotatoEurope 2017

Meer dan 500 aanmeldingen #Studentendag PotatoEurope 2017

Voor studenten in de agrarische sector of studenten die meer te weten willen komen over de agrarische sector organiseert DLG Benelux in samenwerking met het Agrofoodcluster uit Emmeloord op donderdag 14 september een PotatoEurope studentendag. Tot nu toe zijn er al meer dan 500 aanmeldingen binnen van MBO studenten tot en met studenten van universitaire studies.

Functieroute

Voor studenten uit de agrarische sector of met interesse voor deze dynamische branche is op donderdag 14 september tijdens PotatoEurope een speciale route uitgestippeld. De functieroute leidt de studenten langs de standhouders van het Agrofoodcluster en geven een indrukwekkend beeld van de carrièremogelijkheden voor studenten in de aardappelsector. Verder is er ook een virtual realityfilm over de aardappel te bekijken op stand B174 van Agrofoodcluster.

Interactieve presentaties

Tijdens een drietal interactieve sessies op donderdag 14 september in de conferentie ruimte van PotatoEurope 2017 kun je als student meedenken en discussiëren over de thema’s Future, Space & Virtual. Om 11.00 uur trapt futoroloog Bart Götte van Futureflock en Nijenrode af met het thema Future. Hij verteld over verschillende toekomsten, arbeid, banen en de rol van de student daarin. Het thema Space staat om 13.00 uur op het programma en wordt door de heren Hein Noorbergen (NLR) & Peter Holster (Akkeranalyse en akkerbouwer) begeleid. Zij vertellen over satellieten, drones, foto’s, data en wat wij daar mee te maken hebben in ons dagelijkse leven.  Het thema Virtual wordt om 15.00 uur uitgelegd door Saco Koelma van VR Producties. Hij gaat in op virtual reality, augmented reality, de hololens, en hoe jij informatie deelt en krijgt in de toekomst. 

Op de Agrofoodcluster Facebook pagina staan alle updates om op de hoogte te blijven van het nieuws over de activiteiten tijdens de PotatoEurope #studentendag http://agrofoodcluster.com/sprekers-studentendag-pe17/.

 


PotatoEurope 2017, vrijdag 1 september 2017
Meer info: http://www.potatoeurope.com


Facebook reacties