Noviteiten Amazone op Agritechnica

Noviteiten Amazone op Agritechnica 

Tijdens een persbijeenkomst in Cappeln, in Noord-Duitsland, toonde Amazone haar noviteiten voor de komende Agritechnica in november in Hannover.

Bij de gedragen spuiten gaat Amazone een nummer groter. De UF 2002 heeft een inhoud van 2000 liter. In combinatie met een fronttank is zelfs een inhoud haalbaar van 3.000 liter, de maat van een kleine zelfrijder. De bomen gaan tot 30 meter. Om het gebruiksgemak te vergroten heeft de spuit een snelkoppelsysteem. Het bedieningscentrum is nieuw en netjes. Bijzonder is de 7-weg kraan. Door deze licht uit te trekken blokkeert hij alle functies en kan de gewenste keuze worden ingesteld, zonder dat er allemaal kranen ongewenst bediend worden. 

De UX 01 Super getrokken spuit kreeg ook een nieuw bedieningscentrum. Maar daarnaast ook een nieuwe fusee-besturing, die krappere bochten mogelijk maakt. Grote vernieuwing is de boomvoering. De Super L2 boom gaat tot 40 meter. Hij heeft een actief anti-zwiep systeem. Dat werkt met twee hydraulische cilinders, die worden aangestuurd door versnellingssensoren op de uiteinden van de boom. De ultrasone boomhoogteregeling werkt nu met zes sensoren. Amazone werkt aan een aansturing van de doppen met pulsfrequentiemodulatie, waardoor de hoeveelheid middel in de binnenbocht even groot is dan in de buitenbocht. Een handigheidje van de huidige spuiten is de mogelijkheid met simpele middelen over te stappen van 50 cm dopafstand naar 25 cm, met enkele hulpmiddelen op de AmaSelect doppenwisseling.  

De Catros compactschijveneg kan nu ook voorzien worden van 61 cm grote schijven. Dit maakt een iets grotere werkdiepte mogelijk. Deze Catros+ kan 5 tot 14 cm werken, waar de Catros met 51 cm schijven 3 tot 12 cm werkt. Het is vooral handig op percelen met veel organisch materiaal. 

Nieuw in het programma is de Ceus combinatie van schijveneg met cultivator. Hiermee wordt oppervlakkig gemengd en diep losgemaakt. Daarna met een rij schijven geëgaliseerd en aangedrukt met een rol. De Double Disc rol is nieuw in het programma. De Ceus is er in werkbreedtes van 4, 5, 6 en 7 meter.

Bij de ploegen kent Amazone al een grote uitbreiding van het programma door de overname van de ploegenfabriek van Vogel en Noot. Deze ploegen worden verkocht in de Cayros serie. Bij de grote ploegen is de Hektor halgedragen ploeg nieuw. Het is een ploeg voor trekkers tot 350 pk, met 6 tot 8 scharen. 

Twee nieuwe opbouwzaaimachines worden op de Agritechnica voorgesteld. De mechanische Cataya Special en de pneumatische Centaya Super. Beide kenmerken zich door gemakkelijke bediening en eenvoudig afdraaien. De machines kunnen worden uitgerust met de RoTec zaaischaren, de Centaya ook met TwinTec tweeschijfs zaaischaren.


Jan Doornbos Trekkerweb, donderdag 7 september 2017

Gerelateerde artikelen
Kunstmest strooien met Amazone ZA…
Bij akkerbouwbedrijf Wullink
'Manager 4 All' - Nieuwe AmaTron …
Isobus terminal in tabletstijl
Nieuws
Nieuwbouw Kamps de Wild
Het kenmerkende pand aan de A12 op de Edisonstraat…
AMAZONE CombiDisc
Voor een combinatie met de mechanische opbouwzaaim…
AMATECHNICA 2018
Onder het motto "GO for Innovation" heeft de "Amat…
AMATRON 4
Als noviteit introduceert Amazone met zijn nieuwe …
Nieuwe zaaimachine AD-P 01 Specia…
Nieuwe zaaimachine AD-P 01 Special met QuickLink
2017: De omzet van AMAZONE steeg …
2017: De omzet van AMAZONE steeg naar € 457 miljoe…
Amazone frontaanbouw kunstmeststr…
Amazone frontaanbouw kunstmeststrooier
Amazone stelt nieuwe aanhangertan…
Amazone stelt nieuwe aanhangertank XTender-T voor.
Facebook reacties