De nieuwe AVR Spirit 5200 aardappelrooier in actie !

Back to basics met de nieuwe AVR Spirit 5200 aardappelrooier!

Op de komende Agritechnica presenteert AVR zijn nieuwste tweerijige rooier: de AVR Spirit 5200. Een aantal prototypes draaien momenteel op verschillende plaatsen in Nederland. 

Aardappelvriendelijk rooiproces

Robuustheid en betrouwbaarheid stonden centraal bij de ontwikkeling van deze nieuwste telg in de Spirit-familie. Een ideale machine waar een efficiënt loofscheidingssysteem gewenst is!

De machine is uitgerust met een lange graafmat met dubbele sterschudders. Dit zorgt voor een eerste zeving. Een loofmat scheidt loof en onkruid op een aardappelvriendelijke manier. Loofklappen is niet nodig. De vier rijen afstrijkers boven de loofmat houden ook de laatste aardappelen binnen de machine.

De staande egelband met extra loofvingers verwijdert het laatste loof uit de productstroom. De loofvingers in het U-profiel zorgen voor extra meeneemeffect. Een staande egelband verzekert ook een enorme grondverwerking.

Een beklede zeefmat zorgt voor een aardappelvriendelijke transfer naar een dwarsegelband met afstrijkrollen, die de aardappelen naar de leestafel leidt. Daar is ruim plaats voorzien voor vier personen voor een laatste inspectie. De bunker heeft een inhoud voor 6 ton aardappels.

De chauffeur volgt gemakkelijk het rooiproces dankzij de verstekrooier en ook de bediening is eenvoudig en intuïtief door de can-bus joystick en het overzichtelijke bedieningsscherm.

Lage bodemdruk, ideaal voor moeilijke rooiomstandigheden

Dankzij het rooien in verstek, moet de trekker niet uitgerust worden met cultuurwielen. De trekker kan op brede banden blijven. Een groot voordeel in moeilijke rooiomstandigheden en het spaart de bodem! Daarnaast worden ook geen kluiten meer gevormd door de trekkerwielen tijdens het rooien.

Onder de Spirit 5200 staan grote 650/65R30.5 radiaalbanden, wat een lage bodemdruk garandeert en waardoor de machine licht te trekken is.

Technische specificaties

  • Afmetingen (lxbxh): 10.41 x 3.30 x 3.80 m
  • Rij-afstand: 75 - 90 cm
  • Bunker capaciteit: ong. 6 ton
  • Gewicht: 8.500 kg
  • Loshoogte: 4.0 m
  • Benodigd vermogen (ong.): 66 kW /90 pk

In de praktijk

De AVR Spirit 5200 wordt voor de eerste maal aan het grote publiek voorgesteld tijdens Agritechnica in Hannover op de AVR-stand in hal 24. Beursdata: 12-18 november 2017.

AVR blijft met zijn jongste Spirit 5200 bij de basis van goed aardappelrooien: een stevige machine die aardappelvriendelijk rooit. De machine is eenvoudig in gebruik en extreem robuust zodat de servicekosten laag blijven en de gebruiker te allen tijde kan doorrooien


Jurjen Oosterhuis AVR, woensdag 11 oktober 2017
Meer info: http://www.avr.be


Facebook reacties