Krone Big X 680, 780 en 880 zijn nieuw in het hakselaar programma

Krone Big X 680, 780 en 880 zijn nieuw in het hakselaar programma

Met cabinelift: de comfortabele reus onder de hakselaars 

Elke hakselaar chauffeur kent het wel: tijdens de maisoogst kijkt de hakselaar chauffeur continu tegen een muur van maisplanten aan. Een extra hulp daarbij is nu de nieuwe unieke cabine lift die Krone op de Agritechnica toont op de nieuwe BiG X 880. De chauffeur kan dan met een druk op de knop de gehele cabine 70 cm omhoog liften, dit door middel van een schaarlift onder de cabine. Hierdoor verkrijgt de chauffeur een perfect overzicht op het mais en natuurlijk ook op de transportwagen die naast de hakselaar of achter de hakselaar tijdens het loshakselen rijdt. Een ander comfortabel aspect is dat de cabine op zijn hoogste punt een grotere afstand heeft tot het hakselaggregaat. Hierdoor is het geluid in de cabine nog lager.

Om niet alleen het beste overzicht maar ook het beste zicht door de ramen te krijgen. Heeft Krone een nieuwe cabine met nieuw design ontwikkeld en nu met een 360 graden ruitenwisserconcept. De ronde voorraam in de cabine wordt bediend met drie ruitenwissers. Als extra kan de cabine uitgerust worden met een ruitenwissers aan de zijkant en aan de achterkant van de cabine. Alleen zo is een goed zicht rondom gegarandeerd, ook wanneer er bij slecht weer of bijvoorbeeld veel stof het zicht op het voorzetstuk en transportwagen belemmeren.

Ook op het aspect comfort en flexibiliteit scoort de “BiG X 880” punten door zijn multitank concept. Doordat er wereldwijd verschillende klantbehoeften zijn in hoeveelheid diesel, conserveringsmiddel, water en Ad-blue. Kan de klant met het multitank concept kiezen uit wel zeven verschillende samenstellingen. Dit maakt een lange werkdag mogelijk zonder tankstop.

Voor een flexibele haksellengte in de maisoogst (van 3 mm tot 30 mm haksellengte) staat er het Krone Universal Pakket. Het OptiMaize Universal Pakket is een pakket dat bestaat uit de MaxFlow hakseltrommel, VariLOC vertragingskast en schijvenkorrelkneuzer.
VariLOC is een planetaire vertragingskast op de riemschijf van de MaxFlow hakseltrommel. Door het eenvoudig omzetten van de vertragingskast door middel van een standaard ringsleutel kan het trommeltoerental van 1250 t/pm naar 800 t/pm worden vertraagd en zal het haksellengte bereik tot maar liefst 53 % worden vergroot. Met dit systeem wordt het mogelijk gemaakt om snel te kunnen kiezen tussen lang of kort hakselen. In combinatie met de schijvenkorrelkneuzer wordt de BiG X een echte allround hakselaar die zeer flexibel is. Wanneer bijvoorbeeld ’s ochtend biogas en ’s avonds een lange haksellengte wordt gekozen, dan biedt het Krone OptiMaize Universal pakket een haksellengte bereik van 3 mm tot 30 mm zonder complexe en tijdrovende ombouw.

Sterke motor, optimale voorpersing plus VariStream en VariQuick

Bij de motor van de nieuwe veldhakselaar Big X 880 maakt Krone gebruik van het merk Liebherr. Net als bij de modellen 680 en 780 is de BiG X 880 ook uitgerust met de emissienorm Tier 4 Final. Uniek daarbij is dat de BiG X 780 in Europa ook zonder uitlaatgasnabehandeling te verkrijgen is; dit komt doordat deze motoren boven het vermogen van 560 kW zijn onderworpen aan de Europese emissienorm. Een ander sterk voordeel is dat pas na 1.000 motoruren het motorolie en dieselfilter hoeft te worden vervangen.

Bij het voorpersen van het gewas maakt Krone gebruik van gemodificeerde techniek en componenten. Zes voorperswalsen (met nieuwe groot gedimensioneerde verenpakket aan de bovenste walsen) zorgen voor een optimale voorpersing van het gewas en daarmee hakselkwaliteit. Wat daarbij ook standaard verbouwd is in de BiG X, is de VariStream gewasstroom. Met een geveerde trommelbodem en geveerde achterwand van de blazer zorgt VariStream voor een continue gewasstroom zonder verstoppingen, ook bij onregelmatige zwaden. De hakselaar kan daarmee op maximaal toerental efficiënter worden ingezet en verbruikt minder diesel per ton gehakseld ruwvoer.

Het VariQuick systeem maakt een snelwissel tussen de korrelkneuzer en het graskanaal mogelijk. Zo kan de BiG X flexibel en snel in mais, GPS of gras worden ingezet.

Zoals bij alle Krone modellen zijn de diameter van de korrelkneuzer walsen 250 mm. Bij deze nieuwe modellen is de breedte van de walsen vergroot met 10 % en het toerentaal verhoogt met 7 %. Daarmee ontstaat er een nog groter kneusoppervlak, een intensievere kneuzing en een optimaal gekneusde korrel. Natuurlijk is ook de schijvenkorrelkneuzer in het programma opgenomen. De argumenten daarvoor liggen voor de hand: 2,5 x de kneusoppervlakte in vergelijk tot de traditionele walsen kneuzer en een grotere schijvendiameter van 265 mm voor een perfecte kneuzing van het gewas. De universele korrelkneuzer garandeert bij alle haksellengtes de hoogste kneuscapaciteit. 

Enorm wendbaar en een hoog rijcomfort

De nieuwe BiG X overtuigd door zijn enorme wendbaarheid, dit komt doordat de achterwielen onafhankelijk zijn opgehangen. Hiermee wordt een wieluitslag tot maar liefst 50° behaald, dit ook bij oneffen ondergronden.

Betreft de keuze in verschillende bandenmaten heeft Krone een professioneel aanbod. Op wens kan de nieuwe BiG X hakselaar op de maximale bandenmaat 900/60 R 42 worden geleverd. Hiermee is een minimale bodemdruk en hoogste rijcomfort gegarandeerd. Om de gewasstroom optimaal te behouden bij alle diverse bandenmaten heeft Krone een gepatenteerd vooras concept ontwikkeld. De wielmotoren kunnen bij montage op diverse hoogtes worden bevestigd hierdoor is een optimale gewasstroom van de nieuwe Big X altijd gegarandeerd. 

Meer pluspunten: Standaard wordt de nieuwe BiG X uitgevoerd met het Krone SmartConnect voor transparante gegevens management. In het Krone SmartConnect is een GSM signaal-, WiFi- en GPS functie geïntegreerd. Hiermee kunnen draadloos, bijvoorbeeld via het WiFi signaal gegevens worden uitgewisseld met de iPad in de cabine. Die op zijn beurt comfortabel alle gegevens verzameld in het CCI.ControlMobile App. Wat ook standaard uitgevoerd is in de nieuwe BiG X is het 12 inch grote bedieningsterminal met touchscreen, USB aansluiting en camera aansluiting. Het camerabeeld kan naast de machinegegevens op het screen getoond worden. Dit kan de camera zijn bij het achteruit rijden of op de lospijp. Daarnaast kan de BiG X ook met de AgriNIR sensor worden uitgevoerd die de vochtigheidsgehalte en inhoud stoffen kan meten van het gehakselde gewas.

Optioneel verkrijgbaar zijn LED rij- en werklampen inclusief onderhouds- en instapverlichting dat een goed verlichte werkplek maakt bij nachtwerkzaamheden. Om nog eenvoudiger onderhoud aan de nieuwe BiG X uit te voeren is de toegang naar componenten zoals de motor, koeling en gewasstroom verbeterd. Onder andere kan de trap aan de linker zijde van de cabine naar buiten zwenken en zijn de spatborden aan de achterzijde afneembaar.


Krone, dinsdag 10 oktober 2017
Meer info: http://www.krone-nederland.nl/


Gerelateerde artikelen
De nieuwe Krone BiG X 680
Loonbedrijf Bongers in Tiel
Krone BiG movie - maaien, haksele…
Loonbedrijf Gottschalk
Nieuws
Nieuw uiterlijk en een nieuw inne…
Nieuw uiterlijk en een nieuw innerlijk Krone prese…
Nieuwe Krone BiG X: machine van h…
And the winner is – Krone. Met de titel “Machine v…
Krone houdt omzet op 1,6 miljard …
Krone houdt omzet op 1,6 miljard Euro Ondanks moei…
Alle Krone Comprima rondebalenper…
Alle Krone Comprima rondebalenpersen zijn af fabri…
Krone Agritechnica Noviteiten 201…
Alle Krone Agritechnica noviteiten op een rij, vin…
Goud voor de Krone Premos 5000
Hannover 9 september 2015 – De Premos 5000 is were…
De Krone lift-tanden bewijzen zic…
De Krone Swadro TS 680 Twin met Lift-tanden heeft …
Martin Eying wordt de nieuwe bedr…
Vanaf 1 augustus 2015 wordt Martin Eying de nieuwe…
Optionele knikdisselautomaat voor…
Alle opraapwagen chauffeurs kennen wel het problee…
Altijd volledig in- en uitklappen…
Vanaf nu worden de KRONE KW 8.82/8 schudders stand…
Minister opent de nieuwe Krone te…
Met de officiële sleuteloverdracht door de Neder S…
DLG beoordeelt de Krone NIR-senso…
De Krone NIR-Sensor wordt met een test door de Dui…
Nieuwe medewerker in het Krone ne…
Vanaf 1 maart 2015 ondersteunt Marc Berghuis het K…
De Krone Mediatheek is nu online …
Handleidingen, brochures, foto´s, (3D) video´s, te…
Facebook reacties