Michelin kondigt overname aan van PTG en Teleflow Agritechnica 2017

Michelin kondigt overname aan van PTG en Teleflow


Michelin kondigt  de overname aan van PTG en Teleflow, twee toonaangevende bedrijven in bandenspanningscontrolesystemen, waarmee gebruikers de bandenspanning kunnen controleren en aanpassen aan het terrein  Deze overnames weerspiegelen de intentie van Michelin om de wereldleider te worden in CTIS * op de landbouwmarkt.

Michelin heeft de acquisitie aangekondigd van PTG en TéléFlow; twee industriële leiders in luchtdrukwisselsystemen voor banden waarmee men de bandenspanning kan monitoren en aanpassen al naar gelang het type terrein en de gebruiksomstandigheden. Deze beide acquisities laten zien dat Michelin de intentie heeft om wereldwijd leider te worden in CTIS* voor de landbouwmarkt.

Met deze investering kan Michelin landbouwers helpen bij het maximaliseren van agronomische en economische prestaties terwijl ze daarbij hun belangrijkste bezit, de bodem, beschermen. De acquisities  markeren ook een transitie van de Michelin productlijn Landbouwbanden: die gaat van puur banden produceren naar het aanbieden van totaaloplossingen voor alles wat verband houdt met de interactie tussen een band en de grond.

PTG werd in 1991 door Martin Tigges opgericht en biedt werk aan 12 medewerkers op het hoofdkantoor in Neuss (Duitsland). Daar produceert en verkoopt het bedrijf luchtdrukwisselsystemen voor voertuigen en aanhangers. PTG is een expert in de landbouwwereld. Het is een innovatief bedrijf met onderscheidende, gepatenteerde producten die aangepast kunnen worden naar alle segmenten  landbouwvoertuigen. Zo is PTG bekend vanwege de AIRBOX/mobil, een systeem om de bandenspanning as per as op stilstaande voertuigen te regelen. Ook heeft PTG het RDS-systeem ontwikkeld waarmee de spanning volledig automatisch kan worden geregeld bij rijdende voertuigen. In antwoord op vragen over de acquisitie, verklaarde Peter Tigges (CEO van PTG): “Ik ben blij dat PTG in
Michelin een partner heeft gevonden die onze passie voor innovatie, technologie en klantenservice deelt.”

Téléflow werd in 1993 door Stéphane Fazekas opgericht en is gevestigd in Roanne (Frankrijk). Er werken 39 mensen aan de ontwikkeling, productie en verkoop van luchtdrukwisselsystemen waarmee de bandenspanning kan worden aangepast aan het terrein. Hiertoe worden speciale gepatenteerde ventielen gebruikt. Téléflow is één van de leiders in centrale systemen voor het beheer van de bandenspanning. Dit bedrijf is de grootste leverancier van luchtdrukwisselsystemen voor het leger en werkt nauw samen met veel OE-producenten. Het bekendste product van Télélfow is IN-MOTION CONTROL, dat gebruikers de mogelijkheid biedt om het terrein en de te vervoeren lading te kiezen; vervolgens stemt het systeem de bandenspanning automatisch af op de rij-omstandigheden. Guillaume Fazekas (CEO van Téléflow) verklaarde het volgende: “Na meer dan 20 jaar systemen te hebben ontwikkeld voor de beheersing van de bandenspanning, is het een geweldige kans om samen met Michelin te werken aan toonaangevende producten en systemen voor de markt.”

Deze verbintenis met twee Europese leiders op het gebied van luchtdrukwisselsystemen stelt Michelin,na de introductie van de MICHELIN EvoBib en de ADT-technologie (Adaptive Design Technology), in staat om klanten complete systemen te bieden voor het optimaliseren van de interactie tussen hun machines en de grond; zowel op het land als op de weg. Michelin verandert van een pure bandenproducent in een aanbieder van totaaloplossingen. Door te komen met een aanbod dat het beheer van de bandenspanning vereenvoudigt, reageert Michelin op de uitdagingen waar landbouwers voor staan. De bandenspanning kan snel en automatisch worden aangepast zodat landbouwers op het land kunnen werken met een lage spanning (om hun grond te beschermen alsmede hun productiviteit en hun rendement te verhogen) terwijl ze voor gebruik op de weg de bandenspanning kunnen verhogen voor meer stabiliteit bij hogere snelheden en een langere levensduur van hun banden.

Emmanuel Ladent, Directeur van de productlijn Landbouwbanden bij Michelin, zegt het volgende over deze acquisities: “Het is onze ambitie om continu te blijven innoveren zodat we steeds completere oplossingen, kunnen aanbieden om landbouwers te helpen de prestaties van hun machines te verbeteren terwijl ze hun grond beschermen.”

Tevens markeert dit de start van een nieuwe aanpak door de Michelin productlijn Landbouwbanden. Het eerste concrete voorbeeld daarvan is Zen@Terra. Deze oplossing combineert de Michelin EvoBib banden met de ADT-technologie, de CTIS van PTG en Téléflow, en gebruikersvriendelijke dashboard controlesystemen; allemaal met Michelin garantie. Het gaat om een complete oplossing voor landbouwers die alle aspecten van de banden en hun interactie met de grond beheert (zowel op het land als op de weg) en die hen uiteindelijk helpt bij het maximaliseren van hun rendementen, efficiëntie en economische prestaties.

*CTIS = Central Tyre Inflation Systems.

 


Trekkerweb, dinsdag 14 november 2017

Gerelateerde artikelen
Michelin EvoBib: derde revolutie …
Te zien tijdens AgroTechniek Holland
Deutz-Fahr 7250 TTV Black Warrior…
Met PTG bandendrukwisselsysteem
De Agrifac Condor Endurance Een s…
De Agrifac Condor Endurance Een spuit met extreme …
Michelin merkenpagina nieuw op Tr…
Michelin merkenpagina nieuw op Trekkerweb
Nieuws
Michelin nieuws voor 2018
Michelin presenteert haar nieuwste landbouwband: d…
Michelin kondigt overname aan van…
Michelin kondigt de overname aan van PTG en Telefl…
Brandstof besparen met Michelin
Kuil Banden organiseerde in samenwerking met Miche…
Michelin onderdeel van uw verhale…
De hoogst mogelijke landbouwopbrengst! Respect voo…
Facebook reacties