Demonstratie verkleinen en inwerken van groenbemesters op de Veldleeuwerik Broedplaats te Odoorn

Demonstratie verkleinen en inwerken van groenbemesters op de Veldleeuwerik Broedplaats te Odoorn

De teelt van een groenbemester heeft verschillende voordelen, maar het verkleinen en inwerken vraagt de nodige aandacht. Hoe werk je de groenbemester op een goede manier voor de winter in en hoe voorkom je problemen in het voorjaar? In deze demonstratie worden zes verschillende machines getoond die de groenbemester fijn maken en inwerken.

Mee werkende machines

Schulte FX Roto Mulchmaaier: maakt snel en effectief korte metten met alle soorten groenbemesters. Beschikbaar gesteld door: Pool Agri Import en Export.

Zocon Greencutter: verkleint alle soorten groenbemesters en gewasresten in slechts één werkgang. Beschikbaar gesteld door Zonderland Machinehandel.

Carrier 300 met CrossCutter Disk: snijdt de groenbemester en maakt de bodem niet onnodig diep los. Beschikbaar gesteld door Homburg Holland.

TopDown 300: de meest veelzijdige cultivator met grote capaciteit, leverbaar in werkbreedtes van 3 tot 9 meter. Beschikbaar gesteld door Homburg Holland.

Klepel met schijveneg: In de Veenkoloniën is dit het meest gebruikte apparaat voor het vernietigen van de groenbemesters. Beschikbaar gesteld door akkerbouwer Henk Stuut.

Loofklapper met hakenfrees: sinds jaren gebruikt akkerbouwer en gastheer Jan Reinier de Jong zelf deze machine voor het vernietigen van de groenbemesters.

De demo is uitgevoerd in het bladrammanas ras Doublet PLUS van Limagrain.

Agrifirm zorgde voor de uitleg van de demo

Meer informatie https://veldleeuwerik.nl


Info Stichting Veldleeuwerik, woensdag 6 december 2017
Meer info: https://veldleeuwerik.nl


Facebook reacties