Deroo constructie investeert in een eigen aardappelreinigers wagen

Deroo constructie investeert in een eigen aardappelreinigers wagen

DEROO, de Poperingse constructeur van landbouwaanhangwagens ontwierp dit jaar hun eigen overlaadwagen voor aardappelen met reinigingsunit.

De vraag naar reinigende overlaadwagens op de West-Europese markt steeg de laatste jaren enorm. Iedere constructeur/ fabrikant speelt daar dus op in en ontwerpt zijn eigen manieren van reinigen.

DEROO koos voor een zijdelingse lostechniek, om zo een beter zicht te hebben op het werkgebied. Met een opgebouwde losarm en reinigingsgedeelte is onderhoud nog nooit zo gemakkelijk geweest. DEMA-Construct, een specialist op vlak van inschuurtechniek ontwierp voor DEROO de 12 delige unit.

De constructeur ontwierp een bunker die zowel rendabel als zeer efficiënt is op het veld. De vloer bestaat uit twee delen, want de breedte is 2,2m en anders zou de bodem de druk niet aan kunnen. Ook zorgen de hydraulische opzetschotten voor een kleinere valhoogte voor de aardappelen, waardoor er minder kans op beschadigingen is.

Onder de trailer werden grote banden geplaatste omwille van de bodemvrijheid en het langer kunnen doorwerken in extreme omstandigheden. Men kan ook tractie als optie op de wagen krijgen om nog langer deze machine te kunnen inzetten in natte omstandigheden.

Met het multifunctionele touchscreen scherm kunnen alle functies van de machine bediend en gemonitord worden. In combinatie met een joystick wordt er gezorgd voor een vlotte, gemakkelijke en veilige bediening van de machine.

 Meer weten over deze of andere landbouwaanhangwagens van DEROO? Neem dan een kijkje op de site: http://www.derooconstructie.be

Verslag Jan Ramon van Farmpicture JR  https://farmpicturejr.com/


Jan Ramon van Farmpicture JR, dinsdag 9 januari 2018
Meer info: http://farmpicturejr.com


Facebook reacties