GRIMME: Nieuwe frontwerktuigen voor het poten van aardappelen

Frontwerktuigen worden ingezet bij het poten van aardappelen, om een optimaal gevormde rug zonder verdichting door trekkerwielen te realiseren. Voor het reduceren van werkgangen wordt in de praktijk het frontwerktuig met een bijpassende pootmachine ingezet.

GRIMME biedt twee- en vierrijige frontwerktuigen uit de nieuwe FA-serie aan. Bij beide varianten is de gecertificeerde TS 420 met 2 x 200 liter inhoud verkrijgbaar. De gebruiker kan tussen manuele, elektrische of zelfs een snelheidsafhankelijke regeling kiezen van de uit te brengen hoeveelheid.

Voor bemesting onder de knol is de tweerijige FA 200 optioneel uit te voeren met een 650 liter inhoud en 2,2 m brede kunstmeststrooier, zodat deze comfortabel bijv. met een frontlader gevuld kan worden. Ter bescherming van de dure kunstmest tegen regen is standaard een opklapbare deksel geïntegreerd. De toevoer van de kunstmest van voorraadbak tot uitbrengen is compleet gesloten, zodat de agressieve stof-fen, die o.a. voor verstopping van koelers kunnen zorgen, vermeden worden. Om kunstmest te sparen is een manuele uitschakeling per rij geïntegreerd. De lage opbouw verbetert het zicht van de chauffeur beduidend en draagt daarmee bij aan de verkeersveiligheid. Bij de aandrijving van de kunstmeststrooier zorgen in beddenteelt twee AS geprofileerde wielen voor een optimale tractie en daarmee voor een optimale afleg van de kunstmest. Naar wens is voor de conventionele teelt een kooirol voor de aandrijving verkrijgbaar. Voor eenvoudig onderhoud van de kunstmeststrooier is standaard een centrale smeerplek voorhanden. De FA 200 is ook met kunstmeststrooier en tankset uit te voeren.

De verbeterde geometrie van de FA-serie vraagt een geringer hefvermogen van de fronthef. Daarnaast zorgen de grotere rugvormers voor een verbeterde vorming van de ruggen.

 


Grimme, vrijdag 26 januari 2018
Meer info: http://www.grimme.com


Facebook reacties