Grasland verzorgen met Güttler GreenMaster 640 Alpin

In het gebied Nederrijn nabij de Duits-Nederlandse grens zagen we deze New Holland met Güttler GreenMaster 640 Alpin combinatie aan het werk. In één werkgang in de front egaliseren en met de wiedeg vilt, onkruid en slechte grasssen zoals ruwbeemd uittrekken. Tegelijk wordt een soort zaaibedje gemaakt. Achter de trekker wordt nieuw gras bijgezaaid. Het graszaad wordt in de bodem gerold en de zode wordt mooi gesloten. Bovendien wordt met de agressieve wals het bestaande gras geprikkeld, zodat het beter uitstoelt en harder gaat groeien.

De frontwiedeg is stabiel gebouwd. De aggresiviteit van de twee rijen lange verstelbare 12 millimeter dikke tanden kan eenvoudig worden ingesteld. Voor de wiedeg bevindt zich een zogeheten ripperboard. Deze heeft egaliserende, verende platen met eveneens 12 millimeter dikke tanden, zodat elke 3,5 centimeter graszode wordt aangepakt. Dankzij de twee wielen voor en de vier wielen achter loopt de frontwiedeg zeer stabiel.
De wiedeg is zwaar gebouwd en de tanden zijn van het allersterkste staal. Mocht er toch een tand breken, dan is er standaard verliesbeveiliging. De frontwiedeg is overigens ook geschikt om te worden gecombineerd met bijvoorbeeld een Vredo doorzaaier.

De zware Güttler prismawals met pneumatisch zaaiapparaat bevindt zich direct achter de trekker. Het nauwkeurig werkende, opgebouwde zaaiapparaat is verkrijgbaar met 410 of 660 liter tank, elektrisch of hydraulisch aangedreven. De zelfreinigende prismawals is door Güttler bedacht en gepatenteerd. Hij bestaat uit ringen van verschillend formaat, variërend van 45 tot 50 centimeter. Vanwege het verschil in omtreksnelheid houden de ringen zichzelf schoon, ook als de bodem iets natter is.

De prismawals heeft op grasland meerdere functies. Ten eerste: al het graszaad in de bodem drukken, want het moet niet bovenop blijven liggen. Dat doet de Güttler wals met ruim 300 punten per vierkante meter. Verder prikkelt de wals het bestaande gras, zodat het harder groeit en beter uitstoelt. Tot slot wordt de zode weer mooi gesloten.


Met de gehele combinatie kan ook compleet nieuw gras, graan of groenbemester worden gezaaid. Dat kan ook direct op de maïsstoppel. Daarbij worden meteen de maïsstengels vernietigd, zodat de larve van de maïsstengelboorder niet kan overleven. Ook een uitgegroeide groenbemester kan ermee worden vernietigd.

Met deze combinatie is er een goede gewichtsverdeling. Güttler levert ook een drie meter uitvoering en andere breedtes.
De zware prismawals kan ook zonder wiedeg worden gebruikt, bijvoorbeeld om gras of graan aan te rollen, op bietenland korsten te breken enzovoorts. Hij kan zowel achter de trekker als in de fronthef worden gebruikt. In geval van dat laatste kan achter de trekker bijvoorbeeld maïs of iets anders worden gezaaid.


Koen Dieker Güttler Nederland en Belgie, donderdag 12 april 2018
Meer info: http://www.guttler.nl


Gerelateerde artikelen
Nieuws
Personele uitbreiding voor Güttle…
Personele uitbreiding voor Güttler in Nederland en…
Güttler Mayor 820 en voorwerktuig…
Veel landbouwers en loonwerkers waarderen al vele …
Güttler op de Agritechnica: Novit…
Güttler op de Agritechnica: Noviteiten en machinev…
Güttler presenteert nieuwe Mayor …
De Güttler Mayor 770 prismawals wordt na vraag uit…
Roeters Landbouwmechanisatie B.V.…
Met ingang van 1 mei is Roeters Landbouwmechanisat…
Breider dealer van Güttler voor G…
Met ingang van heden is John Breider Mechanisatie …
Dijkstra & Langeweg dealer van Gü…
Vanaf 1 februari is Dijkstra & Langeweg B.V. met v…
Güttler presenteert twee noviteit…
Allereerst de Güttler SuperMaxx met opgebouwde zaa…
Met een frontmachine van Güttler …
Een frontmachine bespaart minimaal een werkgang, d…
De best off Güttler
De best off Güttler en open dagen Güttler 7. en 8.…
GreenSeeder van Güttler nu ook me…
De GreenSeeder 600 en 750 is voor het eerst voorge…
Mts. Schuurman toont Güttler fron…
Duurzaam grasland is de basis onder elk melkveebed…
Güttler GreenSeeder 600
Loonbedrijf L. Kats Agroservice www.katsnumansdorp…
Facebook reacties