Grimme start productie in China

Voor meer dan 200 hoogwaardigheidsbekleders alsmede de directie van Grimme China openden Franz, Christine en Christoph Grimme een nieuwe, uiterst moderne fabriek in Tianjin (130 km ten zuid-oosten van Peking). De fabriek meet 12.500 vierkante meter. Ook het 1.400 vierkante meter grote kantoorgebouw op het 3,5 hectare grote bedrijfsterrein is daarmee geopend. Met meer dan 13 miljoen euro is het één van de meest omvangrijke investeringen in het buitenland in het meer dan 150-jarige bestaan van de firma. 

 

Projectleider Christoph Grimme benadrukte: "De fabriek is op een hoog niveau qua productiefaciliteiten gebouwd, zodat wij direct dezelfde kwaliteit als de vestiging in Damme kunnen garanderen." Het zwaartepunt zal aanvankelijk liggen bij de machines voor het poten, verplegen, rooien en inschuren van aardappelen, die speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld zijn.

Sinds meer dan 20 jaar is Grimme actief in het land van de rijzende zon. China is met meer dan vijf miljoen hectare het grootste aardappeltelende land wereldwijd en heeft de laatste jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt. De Chinese regering verklaarde de aardappel tot één van de vier belangrijkste voedingsmiddelen en wil de aardappelteelt sterk uitbreiden.


Grimme, zaterdag 26 mei 2018
Meer info: http://www.grimme.com


Facebook reacties