Veenhuis veilt agrarische machines en onderdelen

Veenhuis Machines Raalte legt zich toe op bewerking, transport en aanwending van mest. Dit specialisme wordt wereldwijd gewaardeerd en het herkenbare Veenhuis geel staat garant voor kwaliteit. Veenhuis laat oude voorraden niet verstoffen, maar geeft ze een tweede leven. Daarom veilt het bedrijf diverse agrarische machines en onderdelen bij Troostwijk Auctions. Het betreft onder meer mestverwerkende machines, bemesters, mestmixers en een partij onderdelen die nog op de plank ligt voor machines die uit productie zijn genomen. De veiling start op 30 mei en sluit op 12 juni. De kijkdag is op 9 juni.

 

Sinds 1938 ontwikkelt, ontwerpt en produceert Veenhuis systemen en producten die landbouwers laten profiteren van organische mest. Het bedrijf investeert veel in ontwikkeling, waardoor modellen veranderen of compleet worden vervangen. Directeur Walter Veenhuis: "De onderdelen die op voorraad liggen, worden dan overbodig. Voorbeelden zijn hydraulische cilinders, banden, wielen, assen en componenten die machine-specifiek zijn. Maar deze componenten vertegenwoordigen nog zeker een waarde en kunnen door anderen prima worden gebruikt."

Ruimte in magazijnen
Het geeft de marktleider in mesttechniek ook de gelegenheid om kritisch naar andere assets te kijken, die eventueel beter te gelde kunnen worden gemaakt. Zo zijn ook enkele metaalbewerkende machines in de veiling te vinden. "Dit geeft weer ruimte in onze magazijnen voor nieuwe onderdelen en investeringen", aldus Veenhuis.

 

Stilstaande machines verzilveren
Net als Veenhuis omarmen steeds meer bedrijven de online-veiling om stilstaande machines en andere apparatuur te verzilveren. Veilingmeester Menno Westerbrink van Troostwijk Auctions & Valuations: "Met een veiling bereiken bedrijven een enorm koperspubliek, zonder dat zij deze afzonderlijk moeten ontvangen en verwerken. Dat nemen wij voor ze uit handen, zodat zij zich kunnen richten op hun core business. Bovendien kunnen zij zo de beste prijs uit de markt halen."

 

Over de veiling
De online-veiling start op 30 mei en sluit op 12 juni 2018.
De bezichtiging van de veilingitems is op zaterdag 9 juni 2018, van 10.00 tot 16.00 uur.
Tijdens de afhaaldag op 25 juni is een heftruck (met een maximale capaciteit van 7 ton) met chauffeur aanwezig om de kavels kosteloos te verplaatsen.
Locatie: Almelosestraat 54, 8102 HE Raalte.

De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn te bekijken via deze link:
https://www.troostwijkauctions.com/nl/agricultural-machines/01-26676/


Troostwijk, maandag 14 mei 2018
Meer info: http://www.troostwijkauctions.com/nl/agricultural-machines/01-26676/


Gerelateerde artikelen
Nieuws
Nutriflow van Veenhuis Machines B…
De vakjury heeft unaniem besloten de hoofdprijs to…
Veenhuis winnaar Bronzen Sikkel
Veenhuis winnaar Bronzen Sikkel met Nutriflow prec…
Eerste Nutriflow NIRS sensor op V…
Realtime mestanalyse (NPK) tijdens het uitrijden. …
Nutriflow precisiebemesting ATH n…
Voor een optimale bemesting is het noodzakelijk te…
Nieuwe exportmanager Veenhuis
Veenhuis Machines BV heeft per 1 juli een nieuwe e…
Veenhuis Nutri-Flow aanwendingsta…
Veenhuis Machines is samen met partner B&N Proscan…
Facebook reacties