Catros Special voor slagvaardige grondbewerking

Catros Special voor de slagvaardige grondbewerking

Amazone biedt nu een voordelige serie aan als alternatief voor de beproefde driepunts compacte schijveneg Catros 01. In tegenstelling tot deze klassieke Catros, waarbij men de beide rijen schijven ten opzichte van elkaar kan verschuiven, zijn bij de nieuwe serie Catros Special de rijen schijven vast gemonteerd. 

Zoals bij de klassieke Catros 01 kunnen ook de nieuwe Catros Special naar keuze worden uitgerust met de gladde 460 millimeter schijven of als Catros+ Special met getande 510 millimeter schijven. De goede bodemaanpassing van de individueel bevestigde en met rubber elementen beveiligde schijven evenals de onderhoudsvrije lagering van de schijven in een oliebad zijn hetzelfde als bij de intussen meer dan 10.000 keer verkochte typen van de Catros 01 serie. Een streepafstand van 12,5 centimeter en de scherpe werkhoek van 17 graden van de schijven in de voorste rij en 14 graden in de achterste rij zorgen voor een bewerking van het gehele oppervlak en een perfecte vermenging van het organische materiaal. 

Dankzij de opklapbare kantschijven wordt bijvoorbeeld bij de Catros 3003 Special een werkelijke werkbreedte van 3 meter bereikt. Om zeker te zijn van een optimale aansluiting kunnen de kantschijven afzonderlijk in hoogte worden versteld. 

De werkdiepte kan eenvoudig worden aangepast door het in- of uitzwenken van afstandselementen, die centraal aan de linkerzijde van de machine zijn bevestigd. Zo kan met de Catros Special een werkdiepte van 3 tot 12 centimeter en met de Catros+ Special van 5 tot 15 centimeter worden bereikt . 

Voor de naverdichting van de grond biedt Amazone voor de nieuwe typen Special een keuze uit negen verschillende naloopwalsen, die specifiek op de verschillende grondsoorten zijn afgestemd. 

Bij het aankoppelen aan de trekker biedt de Catros Special een hoge mate aan flexibiliteit. Zo worden de trekstangen met categorie III pennen aangekoppeld. Deze kan echter door eenvoudig omdraaien van de trekstangpennen naar keuze voor de breedtemaat van categorie III of II worden ingesteld. De topstang kan met een pen op twee verschillende hoogten worden bevestigd. 

Optioneel kan de Catros Special, voor zeer harde omstandigheden worden uitgerust met extra gewichten van maximaal 200 kilogram. 

Voor het zaaien van groenbemesters is voor de Catros Special de GreenDrill 200 leverbaar met een zaadtank van 200 liter. Deze kan naar keuze worden uitgerust met de eenvoudige bedieningscomputer GreenDrill 3.2 of met de GreenDrill Control 5.2. Deze Control uitvoering zorgt voor een snelheidsafhankelijke regeling van de zaaihoeveelheid en een automatisch in- en uitschakelen op de kopakker. 


Amazone , woensdag 8 augustus 2018
Meer info: http://www.amazone.de


Gerelateerde artikelen
Claas en Amazone demo
Akkerbouwpraktijkdag in Wijnandsrade
MagGrow en Dijkstra & Langeweg: e…
Voor Amazone veldspuiten in Nederland
Nieuws
Kamps de Wild presenteert nieuwe …
Kamps de Wild, importeur van CLAAS en AMAZONE, hee…
De nieuwe opbouwzaaimachine Catay…
Nieuwe AMAZONE-opbouwzaaimachine Cataya 4000 Super…
Nieuwbouw Kamps de Wild
Het kenmerkende pand aan de A12 op de Edisonstraat…
AMAZONE CombiDisc
Voor een combinatie met de mechanische opbouwzaaim…
AMATECHNICA 2018
Onder het motto "GO for Innovation" heeft de "Amat…
AMATRON 4
Als noviteit introduceert Amazone met zijn nieuwe …
Nieuwe zaaimachine AD-P 01 Specia…
Nieuwe zaaimachine AD-P 01 Special met QuickLink
2017: De omzet van AMAZONE steeg …
2017: De omzet van AMAZONE steeg naar € 457 miljoe…
Amazone frontaanbouw kunstmeststr…
Amazone frontaanbouw kunstmeststrooier
Amazone stelt nieuwe aanhangertan…
Amazone stelt nieuwe aanhangertank XTender-T voor.
Facebook reacties