Nieuwe generatie ORBIS maisbekken van CLAAS

Al vele jaren is CLAAS fabrikant van maisbekken voor de wereldwijd bekende JAGUAR hakselaars. Met de ORBIS serie begon CLAAS met een compleet nieuw concept en voegde daar in 2014 de ORBIS 600 SD aan toe. De combinatie van twee grote trommels in het midden en twee kleine trommels aan beide buitenzijden blijkt een succes voor de Nederlandse omstandigheden. De gewasstroom is zeer gelijkmatig en wordt uitstekend getransporteerd door de kleine trommels. 

Voor 2019 presenteert CLAAS de nieuwe ORBIS generatie. Deze bestaat uit de ORBIS 600 SD als 8-rijer en ORBIS 750 als 10-rijer maisbek. Kenmerkend voor de ORBIS is het nieuwe aandrijfconcept, het nieuwe basisframe en het opklapmechanisme. De aandrijflijn bestaat uit minder tandwielkasten en is beschermd in een gesloten behuizing. Net als bij de voorgaande ORBIS kan de maisbek onder vollast worden ingeschakeld. Daarnaast zijn meer toerental combinaties mogelijk, voor een optimale aanpassing aan de haksellengte. 

Met de nieuwe ORBIS kan een maaihoogte minder dan 10 cm worden gerealiseerd. Dit is mogelijk door de nieuwe constructie. Het basisframe bevat een nieuw pendelmechanisme en kan optioneel worden voorzien van AUTO CONTOUR; de automatische, gestuurde bodemvolging. CLAAS verbeterde tevens het opklapmechanisme, dit geeft bij de ORBIS 600 SD meer zicht en bij de 750 vooral tijdsbesparing. Beide maisbekken zijn leverbaar met een geïntegreerd transportsysteem. Hierbij worden hydraulisch transportwielen uitgeklapt aan de achterzijde van de maisbek en tijdens het veldwerk zijn deze ingeklapt. Net als voorheen zijn de maisbekken leverbaar met extra slijtvaste onderdelen, de PREMIUM LINE uitvoering. 

Bezoek Kamps de Wild op stand 4.14 tijdens de AgroTechniek Holland en bekijk de nieuwe ORBIS 600 SD. 


Foto's met dank aan Kamps de Wild, dinsdag 11 september 2018
Meer info: http://www.kampsdewild.nl


Nieuws
Kamps de Wild presenteert nieuwe …
Kamps de Wild presenteert met trots zijn nieuwe de…
De nieuwe TORION SINUS
TORION SINUS - CLAAS introduceert een vierde wiell…
Nieuwbouw Kamps de Wild
Het kenmerkende pand aan de A12 op de Edisonstraat…
CLAAS Hooibouwdemo's groot s…
Goed weer, een groot enthousiast publiek en het CL…
Bart Agro Demoavond
Afgelopen donderdag 7 juni was er bij Bart Agro Me…
Veel medailles voor Claas
Veel medailles voor Claas
CLAAS presenteert nieuwe AXION 80…
CLAAS presenteert nieuwe AXION 800 serie trekkers
CLAAS lanceert een nieuwe generat…
CLAAS lanceert een nieuwe generatie AXION 900 grot…
Klein, wendbaar, krachtig de nieu…
Klein, wendbaar, krachtig de nieuwe Claas Nexos
Facebook reacties